május 2009

Windows alatti Firefox esetén többször tapasztaltam, hogy ha megvolt nyitva a Gmail, és azt bezártuk (akár a böngészőt, akár csak azt a fület), akkor az egész Firefox összeomlik.

Könnyen meg lehet szüntetni ezt a hibát, pár fájl törlésével.

Windows Vista telepítése USB tárolóról

Windows Vista esetén lehetőségünk van a rendszert nem csak DVD lemezről, hanem USB tárolóról is telepíteni.

Ami jelentősen gyorsabb telepítést eredményez, mintha optikai lemezről végeznénk a telepítést, valamint olyan gépen is tudunk így telepíteni, ami nem rendelkezik optikai meghajtóval (netbookok pl.), vagy éppenséggel nem jó az.

A leírás működik bármely Windows alatt (XP, Vista, stb.).

Media Player 11 Windows 7 alá

A Windows 7-el érkező Media Player 12 sok mindenben más mint a korábbi Media Player 11. Ezek a módosítások valakinek tetszenek, valakinek nem.

akinek nem tetszik a Windows Media Player 12, lecserélheti azt a Media Player korábbi verziójára (jelenleg csak angol verzióra).

Többek között így visszakapjuk a WMP12-ből hiányzó Media Player eszköztárat.

Sajnos 64 bites rendszeren nem garantált, hogy sikerül ezt megcsinálni.

Beragadó billentyűk letiltása

Játék közben (vagy akár más felhasználáskor is) előfordulhat, hogy sokszor nyomjuk le egymásután, vagy sokáig nyomva tartjuk a Shift billentyűt. 5 lenyomás vagy 8 másodperc után azonban felugrik egy ablak, ami játék közben nem éppen a legszerencsésebb. Kapcsoljuk hát ki ezt a funkciót.

Legfrissebb Chromium telepítése Ubuntura

A Chromium a Google Chrome böngésző mögötti nyílt forrású projekt.

A projekt jelenleg még alpha állapotú, azonban egy PPA tárolóból elérhetünk és telepíthetünk napi kiadásokat, így napról-napra nyomon követve a fejlődését.

Maga a Chromium működése stabilnak mondható, azonban nagyon sok funkció hiányzik még belőle (pl. Könyvjelzők, beállítások).

Természetesen éles használatra (mivel alpha állapotú) nem ajánlom a használatát!