Hónap: 2009 október

no image
- charlie

Frissítés Ubuntu 9.04-ről 9.10-re, konzolból

Itt az új Ubuntu, így itt az idő, hogy frissítsük mindenféle Ubuntu Jauntyt futtató, grafikus felületet nem tartalmazó rendszerünket. Nézzük meg, hogyan is lehet ezt megtenni. (tovább…)

no image
- charlie

Felhasználónév elrejtése zárolt Windows esetén

Bizonyos körülmények között hasznos lehet, hogyha zároljuk a munkaállomásunkat (vagy a szerverünket) akkor a Windows ne írja ki a belépett felhasználó felhasználó nevét. Nézzük meg most, hogyan lehet ezt beállítani. (tovább…)

no image
- charlie

Youtube videók letöltése terminálból Linuxon

Most bemutatok egy konzolos Youtube videó letöltő szkriptet. Miért jó az, hogy konzolos? Mivel mindenféle bash szkriptbe berakhatjuk, így automatizálhatjuk, stb. Természetesen létezik még millió megoldás erre, ez most csak egy program... (tovább…)

no image
- ughoo

Google Chrome telepítése Windows 7-re

Aki szeretné a Google egyre népszerűbb böngészőjét használni a Windows legújabb 7-es verzióján, annak szembesülnie kellett azzal, hogy a hivatalos oldalról letöltött telepítő már az elindulás után elszáll egy hibaüzenettel. (tovább…)

no image
- charlie

SSH/SFTP elérés mountolása

A következő leírásban bemutatom, hogyan tudunk tetszőleges Linux rendszer alatt, Terminálból (Konzolból) távoli SSH/SFTP elérést felcsatlakoztatni (mountolni) helyi fájlrendszerünkbe. (tovább…)

no image
- Bugge

NTFS meghajtók csatolása automatikusan

NTFS meghajtókat lehetőségünk van grafikus felület segítségével is felmountolni. Így aki annyira nem barátja a terminálnak az is egyszerűen el tudja végezni ezt a műveletet az ntfs-config nevű programmal. (tovább…)

no image
- Bugge

X-fire plugin hozzáadása Pidgin üzenetküldőhöz

Ebben a leírásban bemutatom, hogyan lehet x-fire plugint hozzáadni a Pidgin üzenetküldőhöz. Így nem kell külön Wine programmal futtatni, ha valaki az X-fire-n lévő barátaival szeretne beszélgetni. (tovább…)

no image
- charlie

Windows 7 ablakváltó easter egg

Most egy olyna leírás következik, aminek úgy nem sok értelme van, azonban azért kihagyhatatlan :) (tovább…)

no image
- DIEGO

GSH II: Debian 5.0 netinstall console mód

Miután megvásároltuk a gépünket a GSH-hoz, ideje lenne azt működőképessé tenni egy operációs rendszerrel. a GHS-kat célszerű Linux valamelyik disztribúciója alól futtatni, stabilitása és rugalmassága miatt. Az alábbiakban egy Debian 5.0 telepítését...

no image
- rtom

Házi videók szerkesztése ingyenes alkalmazásokkal

Már régóta van DV kamerám, de a közelmúltig úgy oldottam meg az archiválást, hogy odaadtam egy ismerősnek, akinek van Pinnacle Studio szoftvere, betömörített nekem 4 DV-kazettányi anyagot egy DVD-re aztán szevasz. Nem egy minőségi munka, de ezért is hálás...