gmail

Gmail használata levelezőként Google Chromeban

Google Chrome kiterjesztések engedélyezése

Kattintsunk a Google Chrome ikonjára jobb egérgombbal (ahonnét indítani szoktuk, Asztalon, Start menüben, stb.), majd válasszuk a helyi menüből a Tulajdonságokat.

A tulajdonságokat ablakban (ha nem ott lenne alapból) kattintsunk a Parancsikon fülre, majd a cél mezőbe, írjuk be a következőt a meglévő elérési út után: –enable-extensions

Teszt Elek esete a Gmail címlistával és a Google naptárral

Ha Teszt Elek ráérzett az Evolution ízére, szükségszerűen eszébe jut majd, hogy szeretné  a webes felületen könnyen elérhető címjegyzékét a levelező kliensben is használni. Teszt Elek feje sem káptalan és nem szeret a beérkezett levelek között keresgélni e-mail címek után. Szeretné, ha ott lennének kéznél, előugranának, ha épp szükség van rájuk.

Evolution beállítása Gmailhez

Aki nem tudná, az Ubuntu alap levelezőprogramjáról van szó, és ha már rendszerrel együtt kapjuk, mért ne üzemelnénk be? Bár a leírás Gmail felhasználóknak szól, akár más e-mail rendszert használók is be tudják állítani a levelezést vele, természetesen átírva a pop és az smtp kiszolgálót.

CheckGmail az Ubuntu új értesítésével

A Google levelező szolgáltatását, a Gmail-t azt hiszem senkinek nem kell bemutatni aki egy kicsit is jártas a web világában, rengeteg felhasználóval büszkélkedhet. Napjaink felgyorsult kommunikációjának hála egyre több és több levél érkezik a postaládánkba, és itt most nem a kéretlen levelekre (spam) gondolok első sorban.

Aki érdeklődik az Ubuntu vagy más szabad szoftverek fejlesztése iránt, valószínűleg több levelezőlistára is fel van iratkozva. Senkinek nincs ideje és kedve napjában többször is a postaládáját vizslatni, hogy megjött-e a várt levél. Erre nyújtanak megoldást az email ellenőrzők.

Az Ubuntun is számos ilyen létezik, a Gmail-es fiókot használók között talán a CheckGmail a legkedveltebb. Amivel én is elégedett vagyok, egy valamit leszámítva. Nem használja a Jaunty Jackalope kiadásban debütáló új értesítés rendszert, a notify-osd-t. A következő leírás erre a problémára nyújt segítséget.