Ingyenes online FPS-ek, melyeket érdemes kipróbálni

A játékok drágák. Sajnos már sok éve szembe kell néznünk ezzel a realizációval, és ha rá akarjuk tenni egy új játékra a kezünket a megjelenés napján, akkor késznek kell lenni, hogy 20-30.000 forintot is rá fogunk költeni az alapjátékra, valamint a különböző DLC-kre és ’Ultimate Edition’-ökre, valamint Season Pass-ekre. Sokan azonban nem tudják, hogy rengeteg olyan játék van, mely esetében az alapjáték ingyenes, és játékon belüli vásárlások állnak a játékosok rendelkezésére. Ezekből mutatunk be párat.

Team Fortress 2

A Team Fortress egy Quake mod-ként kezdte meg pályafutását egy régebbi source motorral, és a mai verziója sokáig top népszerűségnek örvendett az online játékosok köreiben. Maga a játék eleinte nem volt ingyenes, azonban pár éve minden platformon ingyenessé tette a Valve. Az egyszerű grafikájú játékot manapság már a szimpla gamer PC-k is futtatják. A játékon belül 2 csapat verseng egymás ellen különböző játékmódokban, és 9 kaszttal léphetünk csatamezőre, melyek között van golyószórós, kém, mesterlövész és mérnök is.

 

Unreal Tournament

A tősgyökeres gamerek számára az Unreal Tournament biztosan ismerősen fog csengeni. A legújabb kiadás megtartja a jól ismert kaotikus FPS deathmatch felállást, azonban már egy teljesen free to play szenáriót testesít meg, melyet a játékos közösség fejleszt. A jelenleg pre-Alpha stádiumban lévő játékban új fegyverek és képességek jelentek meg az eddigi játékokhoz képest, és amint kész lesz a teljes verzió, egy játékon belüli bolt is elérhető lesz, ahol a játékosok mod-okat és letölthető tartalmat vásárolhatnak.

Planetside 2

Akinek tetszenek a lövöldözős játékok, de szereti az MMO-kat is, annak a Planetside 2 jó választás lehet, mivel egyszerre több ezer másik játékossal is megmérkőzhetünk a hatalmas világokban és pályákon. 3 frakció harcol egymás ellen, és a cél az, hogy a tiéd legyen a győztes. A konzisztens játékosokat egy jól megtervezett fejlődési rendszer (progression system) várja, mely remek jutalmakat tartogat!

Paladins

A Paladins-t a játékos közösség úgy emlegeti, mint a free to play Overwatch-ot, amely kicsit igazságtalan lehet, azonban nehéz letagadni, hogy sokban hasonlít a két játék. A karaktereknek a Paladins-ban is különböző képességeik és specialitásai vannak, azonban van pár játékmód, ami a paladins-ben megvan, viszont az Overwatch-ban nincs. Ehhez társulnak a rajzfilmszerű karakterek és a jól megszokott modern FPS akció.

Habár ezek a játékok ingyenesek, szinte mindegyikben megtalálható valamilyen pénzköltési lehetőség. Erről azonban már minden játékos saját maga dönt, és az FPS free to play játékok általában pénzköltés nélkül is élvezhetők.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.