“Send Feedback” link eltávolítása a címsorból

Windows 7 béta telepítése után biztos feltűnt, hogy minden ablak címsorának bal oldalán megjelenik egy “Send Feedback” feliratú link, amire rákattintva visszajelzést küldhetünk a Microsoft részére.

Szerencsére ez a felirat eltávolítható (így visszajelzés küldésére szolgáló programot a Start menüből tudjuk elindítani) a címsorból egyszerűen. Ne feledjük azonban, hogy a Windows 7 még csak tesztelésre kiadott termék, így a Microsoft a tesztelők visszajelzéseiből tudják a rejtett hibákat felfedezni, majd javítani.

A leírás elérhető videó (screencast) formájában is, erre a linkre kattintva!

Előtte...
Előtte...

Indítsuk el a Regisztrációs-adatbázis szerkesztőt (új keletű nevén: Beállításszerkesztő). Ehhez nyomjuk le a CTRL+R gombot egyszerre, majd a Futtatás (Run) ablakba írjuk be a következő parancsot:

regedit
Futtatás
Futtatás

Majd erősítsük meg az UAC-nak, hogy mi indítottuk el a regeditet, ehhez kattintsunk a Yes (Igen) gombra a folytatáshoz.

Folytatás megerősítése
Folytatás megerősítése

Keressük meg a következő kulcsot:

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

Majd itt a FeedbackToolEnabled duplaszót (DWORD), és kattintsunk rá kettőt (így megnyitjuk szerkesztésre) és az értéket (Value) írjuk át “0” (nulla) értékre.

Regisztrációsadatbázis szerkesztő
Regisztrációs-adatbázis szerkesztő

Kattintsunk az OK gombra, majd zárjuk be a regisztrációs adatbázis szerkesztőt. Ha vissza szeretnénk állítani, akkor írjuk vissza 3 (három) értéket.

Jelentkezzünk ki, majd be, hogy a beállítás érvényre jusson.

Utána
...utána

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.