Windows Doctor 2.0 – karbantartás

Ha nem akarjuk az oprendszerünket két hetente újra telepíteni, akkor karban kell tartanunk. Erre van egy nagyon jó program, olyan szinten kitakarítja a Windowst, hogy utána rá sem fogunk ismerni. Érdemes a progit már akkor használni, mikor még friss a Windowsunk, mert közvetlenül telepítés után is tele van mindenféle felesleges és rossz alkalmazással, bejegyzéssel.

A Windows Doctor mindenféle Windows-al kompatibilis, (7, Vista, XP, 32 és 64 bit egyaránt) Érdemes használni, sokat spórolhatunk, ha nem szakemberre bízzuk a gépünk karbantartását. A program kitörli az ideiglenes fájlokat az internetről begyűjtött hulladékokat, megtakarítja a rendszerleíró adatbázist, egyszerű és nagyszerű. Használata erősen javasolt!

A program letölthető innen: Windows Doctor 2.0

Telepítés után elindítjuk a programot, és ha módunkban áll, akkor regisztráljuk azt, mert különben csak korlátozott ideig fogjuk tudni használni.

Szóval a program fut, az első ablak ami bejön, az a SYSTEM SECURITY. Ennél a fülnél a SCAN gombra kell kattintanunk, és a program átnéz minden olyan alkalmazást, ami a rendszer indításakor betöltődik.

Ha végig futott az ellenőrzés, kattintunk a Next gombra, és a következőt fogjuk látni:

A program osztályozza a találatokat veszélyességi szint szerint. Minél több csillagot kap egy program, annál veszélyesebb, a 2 csillag az nem gond, de persze nézzük át, hogy mik azok amik indulnak a rendszerrel, és amire nincs szükség (toolbar-ok, help pluginok stb…), azokhoz rakjunk egy pipát, ha bármi mellett kettőnél több csillag van, azokat feltétlen jelöljük ki, aztán kattintsunk a REPAIR gombra. A progi elvégzi a takarítást, aztán kattintsunk a FINISH fülre és készen vagyunk.

REGISTRY CLEANUP – a rendszerleíró adatbázis tisztítása

Itt mindössze annyi dolgunk van, hogy rákattintsunk a SCAN gombra, a program átnézi a rendszerleíró adatbázis bejegyzéseit, és ha valami hibát talál, azt kiírja. Miután végzett az ellenőrzéssel, nyugodtan hagyhatjuk minden bejegyzésnél a pipát, és CLEAN gombra kattintunk.

Miután kattintottunk a CLEAN gombra, a progi kitakarítja a rossz bejegyzéseket, aztán mehetünk a következő fülre.

PRIVACY CLEANUP – Személyes fájlok takarítása

Ez a fülecske azt a célt szolgálja, hogy a merevlemezen lévő hulladékot kitakarítsa. Ezt külön külön is megteheted a temp mappák kiürítésével, meg a lomtár kiürítésével, de így egyszerűbb. Minden hulladékot kitöröl a merevlemezről (ideiglenes fájlok, ideiglenes internetfájlok, stb…) Ha régóta lomosodik a Windows, akkor akár több giga szabad helyet is tudunk vele csinálni, mindenféleképp érdemes lefuttatni. Elő szokott fordulni, hogy a böngészési előzményeket is kitörli, ezzel számolni kell!

Itt is először SCAN, átnézi a program a dolgokat, aztán CLEAN. Ha sok lom van a gépen, akkor ez eltarthat egy darabig, de nem kell megijedni, végzi a dolgát a progi, még ha nem is látni. :)

SYSTEM SPEED-UP

Itt annyi dolgunk van, hogy kattintsunk a ANALYSE gombra, és miután lefutott a vizsgálat, kattintsunk a OPTIMIZE gombra. Ha ezzel is megvagyunk, bezárhatjuk a programot, aztán újraindítjuk a gépet, és élvezzük a pozitív változást. :)

Mindenki csak saját felelősségre használja!!

Készítette: bnegative

http://windows-szaki.blogspot.com

http://ingyensablon.blogspot.com

22 hozzászólás


  1. Több éve használom,és csak ajánlani tudom mindenkinek.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.