Windows Vista újraaktiválása

2009.03.23. | Nincs hozzászólás | Kategória: Vista

A Windows Vistát telepíthetjük kód nélkül, és így 30 napig lehet használni használni. Azonban ez a 30 nap háromszor meghosszabbítható, így összesen 120 napig használhatjuk rendszerünket kulcs (és aktiválás) nélkül.

Ha letelik a 30 nap, tovább használhatjuk még egy ideig a Windowst, azonban kiírja, hogy szoftverhamisítás áldozatai vagyunk, valamint egyéb megszorításokat alkalmazz (pl. eltávolítja a háttérképet).

Honnét tudjuk meg, hogy hány nap van hátra?

Kattintsunk a Start menüre, majd itt a Számítógép szövegre jobb egérgombbal, és a helyi menüben válasszuk a Tulajdonságok menüpontot.

A Start menüben lévő Számítógép helyi menüje

A Start menüben lévő Számítógép helyi menüje

A Rendszer ablak alsó részében láthatjuk, hogy milyen hány nap van hátra a 30 napos periódusból.

Aktiválásig hátralévő napok száma

Aktiválásig hátralévő napok száma

Újraaktiválás

Az újraaktiváláshoz csak egy parancsot kell majd beírnunk, ezért előbb nyissuk meg rendszergazdai (administrator) jogokkal a parancssort (command prompt).

Ehhez kattintsunk a Start menüre, majd a gyorskeresőbe írjuk be, hogy cmd, majd az eredmények között kattintsunk jobb egérgombbal a Parancssora és válasszuk a Futtatás Rendszergazdaként (Run as administrator) opciót.

Parancssor futtatása rendszergazdaként

Parancssor futtatása rendszergazdaként

Erősítsük meg, hogy tényleg elindítjuk, majd a parancssorba a következő parancsot írjuk be (vagy másoljuk) és egy entert nyomva hajtsuk végre:

slmgr -rearm

Majd kapunk egy üzenetet, egy felbukkanó ablakban, hogy a parancs sikeresen végrehajtódott, valamint, hogy a módosítások életbeléptetéséhez újra kell indítani a Windowst.

Újraaktiválás sikeres

Újraaktiválás sikeres

Indítsuk újra a Windowst. Ezután ha megint megnézzük az aktiválásig hátralévő időt, láthatjuk, hogy az ismét 30 napot ír ki.

Szólj hozzzá Trackback 7637 olvasás, 4 ma

Kapcsolódó írások

Hozzászólások követése

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá

Használható HTML tagek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

A hozzászólás elküldésével elfogadod az oldal felhasználási feltételeit!

Értesítés beállítása hozzászólás nélkül