10 éves az iPhone, érkezik az iPhone 8. Mit várhatunk?

Idén lesz az iPhone első megjelenésének 10. évfordulója, amely nagy mérföldkő az Apple cég számára, tekintve, hogy az iPhone a valaha is létrehozott legsikeresebb termékük. A vásárlók számára a nagy esemény azért jó hír, mert, ha a szokásos újdonságokat várjuk, akkor akár pozitívan is csalódhatunk és valami szaftos újdonságban is részesülhetünk idén!
Ha a cég követi a megszokást, akkor valószínűleg 2017 Szeptemberében várhatjuk a készülék megjelenését, azonban bizonyos források szerint csúszás várható az elhíresztelt 3D-s kamerarendszer és az OLED kompatibilitási problémái miatt, tehát egy Novemberi megjelenés talán reálisabbnak tűnik.

Ár
A Brexitnek köszönhetően az iPhone 7 £599-re ugrott az Egyesült Királyságban. A 10. évfordulós iPhone 8, azonban valószínűleg ennél drágább lesz pont az újítások miatt, amelyek között ott lesz a legújabb processzor chipset, 3D kamerarendszer és OLED képernyő is! A megjelenés idejére könnyedén várhatunk £849 vagy magasabb árakat is az iPhone 8-ért.
 
Hardver, erőforrások
Nagy valószínűséggel a legújabb iOS 11 szoftver fog a telefonra kerülni és az Apple-től nem is várunk kevesebbet. Processzor terén az Apple A11 processor eddig a legesélyesebb, amely könnyedséggel fogja futtatni a legerőforrásigényesebb alkalmazásokat is. Tárhely terén valószínűleg 64 és 256 GB-os kiszerelésekben vásárolhatjuk majd meg az új készüléket és mindkét verzió 3GB RAM-al fog érkezni. A legújabb Intel LTE modem fog gondoskodni a megfelelő internetkapcsolatról, hotspotolási lehetőségekről. A készülék háza lehet, hogy üveg vagy kerámia anyagúra lesz cserélve továbbá.

Az új funkciók, képernyő
Az egyik legnagyobb híresztelés, hogy az Apple az iPhone 8-al átvált az OLED technológiára a képernyő megvalósításában, ezzel maga mögött hagyva az IPS megoldásokat. Ez nagyvonalakban szebb, élethűbb színeket és jobb kontrasztot fog jelenteni. A képernyő felbontása 2800×1242 pixel lesz, amely magasabb az összes eddigi készülék felbontásánál.
A jól megszokott Home gombnak valószínűleg búcsút fogunk inteni és helyét a legújabb technológiás Touch ID fogja átvenni, amely egy speciálisan dezignált terület a képernyő alján. Ebben a ’function area’-ban található szenzorok ujjlenyomatos érzékelést is lehetővé tesznek és az egész terület úgy működik, mint egy Touch Bar, avagy érintőképernyős sáv, amit a Macbook Pro-nál már láthattunk. Ami az érdekes, hogy az iPhone 8 ezek alapján egy nagy képernyő lesz.

Ha a Touch ID mégsem kerül kivitelezésre, akkor sokan úgy gondolják, hogy a 3D-s kamera egy lézerszkennere fog azonosítani minket az ujjlenyomat érzékelés helyett. Ez sem rossz megoldás, hiszen a Touch ID problémákba ütközhet akkor, ha kezünk nedves vagy víz került a kijelzőre.
Amit a legtöbben várnak ezen felül az a vezeték nélküli töltés. Ez, ha még megoldják a fejlesztők 2017-ben akkor is csak úgy lesz elérhető, ha vásárolunk egy külön vezeték nélküli töltést lehetővé tevő adaptert a készülékhez.
Az iPhone 8 rengeteg izgalmat és újdonságot ígér. Szeptember/November környékén pedig lehull a lepel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .