4 ingyenes képszerkesztő program, amit Te is imádni fogsz!

Ingyenes képszerkesztő

A tökéletes ingyenes képszerkesztő program nyomába erednél, de nem tudod, kezdőként hol kezd el a kutatásaidat? Nos, ha szeretnéd elsajátítani a profi képszerkesztés alapjait, a lehető legjobb helyen jársz – segítünk, hogy megtalálhasd az igazit.

Legjobb ingyenes képszerkesztő az…

Amit könnyen lehet használni. Amely képes arra, hogy egy teljesen kezdővel is megszerettesse ezt az izgalmas tevékenységeket. Amely motivál önmagad fejlesztésére.

A legjobb képszerkesztő program számítógépre tehát az, ami tökéletesen harmonizál az elképzeléseiddel – mutatunk 4 ingyenes alkalmazást, amelyeket Te is egészen biztosan imádni fogsz!

GIMP képszerkesztő program – a felhasználók egyik nagy kedvence

 

A GIMP képszerkesztő alkalmazás 1995-ben látta meg a napvilágot, s azóta is folyamatos fejlesztéseken megy keresztül. Mivel egy közel 27 éves programról van szó, szinte végtelen számú plugin-nel bővíthetjük az alkalmazást.

A program komplexitása miatt első ránézésre annak használata kicsit bonyolultnak tűnhet – s való igaz, a szóban forgó ingyenes képszerkesztő programot inkább a haladók kedvelik. A jó hír viszont az, hogy a GIMP használatáról temérdek videó van fenn az interneten, amelyeket megtekintve, kis gyakorlással magabiztos felhasználóvá avanzsálhatsz.

A GIMP eszköztára elképesztően gazdag, így nem is kérdés, hogy megtalálod-e a számodra legszimpatikusabb funkciókat.

A GIMP platform-független

A szóban forgó ingyenes képszerkesztő applikáció nyílt forráskódú. Platformfüggetlen, telepíthető Windowson, Linux-on és Mac-en is. A GIMP magabiztos alkalmazásánál nem mérvadó, hogy tudsz-e angolul vagy sem.

képszerkesztő program

Ha a Windowsod például magyar nyelvű, a telepítésnél a program automatikusan felkínálja a magyar nyelvet számodra (egyébként ezt magad is könnyen beállíthatod, ha futtatod a program telepítését).

Maguk a fejlesztők is azt javasolják a GIMP felhasználóknak, hogy gyakoroljanak rendszeresen – ezáltal sajátítható el az alkalmazás minden csínja-bínja.

A jó hír pedig az, hogy a GIMP magabiztos alkalmazásával szinte a legtöbb haladó képszerkesztő programot is használni tudod majd – azok funkciói ugyanis sokban hasonlítanak az ingyenes alkalmazáséval.

GravitDesigner is megadja azt a fajta szabadságot, amire vágyunk

A 2014 óta folyamatosan fejlesztett GravitDesigner képszerkesztő program, csakúgy, mint a GIMP, platformfüggetlen. A szóban forgó vektorgrafikus program roppant nagytudású, profi eszköznek számít, ami a színes palettája mellett rendkívül felhasználóbarát is.

Az ingyenes alkalmazás mindenre képes, aminek egy minden szempontból igényes programnak meg kell felelnie, a képek beillesztésétől kezdve, a szimbólumok létrehozásán keresztül, egészen az effektek változatos variációinak használatáig. A GravitDesigner a különféle rétegek és számos betűtípus használatát is támogatja.

A program színkezelése figyelemreméltó. A GravitDesigner nemcsak a számítógépeddel képes csatlakozni, de a felhőből is előhívhatja az adott fájlokat, majd ugyanoda el is menti azokat. Ha a GIMP komplexitása egy kicsit megijeszt, a GravitDesigner legyen a választásod tárgya, garantáltan nem fogsz csalódni.

Digitális festészet a Krita programmal

Az ingyenes képszerkesztő programok táborában a Krita is nagy népszerűségnek örvend – nem véletlenül. A Krita rajongói elsősorban bloggerek és hobbi-művészek. Valóban, a program megnyitásakor joggal érezhetjük úgy, hogy egy virtuális művészboltba sétáltunk volna be.

Ezt az elképesztően sokoldalú alkalmazást a fejlesztők nem titkoltan a digitális festészet ingyenes zászlóshajókának szánták: a Krita használata nagyon élvezetes, a munkánkat egy virtuális személyes asszisztens segíti, arról nem is beszélve, hogy a program rendkívül soktípusú ecsetet kínál a rendelkezésünkre, amelyek között természetesen szabadon válogathatunk.

Legjobb képszerkesztő

A Krita használata igazi élmény: a programmal kedvünk szerint retusálhatunk, számos szűrővel és effekttel varázsolhatjuk egyedivé az alkotásunkat. A program platformfüggetlen és ahogy már megszokhattuk a fenti példák esetén, nyitott forráskódú. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk, aki a benne rejlő kreatív ént szeretné a felszínre hozni.

Irány a nosztalgiavonat, avagy ingyenes képszerkesztő program, amelynek a Paint volt az elődje

Gyerekként Te is előszeretettel játszottál „művészesdit” a Windows Paint-tel? Bár a program kétségtelenül bájos volt, ma már elavultnak számít, és igazából sok tekintetben elmarad azoktól a modern elvárásoktól, amelyeket a képszerkesztő alkalmazások iránt támaszhatunk.

Aggodalomra azonban semmi ok, itt a Paint.net, ami a nagysikerű Paint továbbgondolt, profi változata. Túlzás nélkül kijelenthetjük: az ingyenes programnak sikerült kinőni a nagy előd árnyéka mögül – mind hatékonyságban, mind felhasználóbarát alkalmazhatóságban, illetve változatos funkciók tekintetében jelesre vizsgázik.

Az ingyenesen letölthető és könnyen telepíthető program számos szűrőt, effektet bocsát a rendelkezésünkre, amellyel bámulatos, látványos eredményeket érhetünk el. A 28 nyelven elérhető program Windows rendszereken telepíthető. A vektorgrafikus felhasználást nem támogatja, viszont rasztergrafikára és retusálásra is tökéletesen alkalmazható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .