5 Apple termék, amelyre mindig emlékezni fogunk

Az Apple hatalmas vállalattá nőtte ki magát az évek alatt és az egyik legbefolyásosabb is lett, mióta 1976 Áprilisában megalapították. A ma használt Apple termékek a technológia csúcsát képviselik és még sok éven keresztül élvezhetjük majd a szakadatlan fejlesztés gyümölcseit. Mik azonban azok a termékek, amelyeket sosem fogunk elfelejteni?
 
Apple II
Az Apple II a cég első számítógépe volt, amelyet a fogyasztói társadalom számára készített és 1977 Júniusában került először forgalomba, 1 évvel az Apple I debütálása után. A Steve Wozniak által tervezett eszköz egy egész generáció alapeszköze volt a számítógépes készségek és a programozás elsajátítására. Az Apple II sikere átformálta a személyi számítógépek piacát és felhelyezte a céget a ’radarra’ is. Az Apple II egészen 1993-ig gyártásban maradt, míg végül kivonták a forgalomból.

Macintosh
Amikor az Apple az első Macintosh gépet bejelentette 1984-ben, senki sem sejtette, hogy egy olyan nevet debütálnak, amely több, mint 30 éven keresztül meghatározó lesz a cég számára. Az első Macintosh, avagy Mac gépnek hatalmas sikere volt. Az eredeti gép 128 kilobájt memóriával rendelkezett és az első ’mainstream’ gépnek számított, amely rendelkezett egérrel, billentyűzettel és grafikai interfésszel is. Bizonyos gépekhez még külső floppyolvasó is csatlakoztatható volt.
iPod
Amikor az első iPod széria elstartolt 2001-ben, azonnal az aranysztenderd lett, amihez a többi digitális zenelejátszó eszközt mérték. Ne feledjük, hogy az Apple ekkoriban még újnak számított ezen a piacon és éppen ezért ez egy igen erős kezdésnek számított! Az iPod és az iTunes kombinációja rendkívül egyszerűvé és praktikussá tette a digitális formában elérhető zene megvásárlását, hallgatását és lehetővé tette az Apple számára, hogy felülmúlja a Sony-t is, amely már évek óta foglalkozott zenei anyagok és termékek értékesítésével. Az iPod gyors népszerűsége lefektette az alapokat a sikerhez cég számára az elkövetkező évtizedre, amíg aztán végül félretették a terméket, hiszen érkezett az első iPhone.
 

iPhone
Az iPhone jelentősége az Apple és az elektronikus termékek piaca számára hatalmas. A termék megjelentetésével az Apple 1 éjszaka alatt újraértelmezte az okostelefonok piacát, háttérbe szorította a versenytársakat, előtérbe helyezte a mobilinternetet és olyan fogyasztók százmilliói kezébe helyezte a termékeit, akik amúgy nem biztos, hogy vásároltak volna ilyen termékeket. Az iPhone az Apple eddig gyártott legsikeresebb terméke és joggal mondhatjuk, hogy ezzel lett igazán világhírű.

OS X
Sokan megemlítik manapság az Apple termékek jelentőségét, azt azonban már kevésbé, hogy mi is működteti ezeket az eszközöket. A 2001-ben érkező OSX nagy változást jelentett az eddigi Mac felhasználók számára és az elkövetkező 15 év szoftverinnovációjának alapját jelentette. Az első OSX-ek alapját a NeXT és a BSD OS alkották. A folyamatos frissítések és fejlesztések lehetővé tették, hogy az OSX mindig a versenytársak előtt maradjon.

Sok egyéb Apple termék vált ikonikussá az évek alatt, azonban mindet megemlíteni nehéz lenne. Egyelőre érjük be ennyivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .