5 vérprofi ingyenes online képszerkesztő, amit Te is imádni fogsz

Online képszerkesztő

Amennyiben most csöppentél bele a képszerkesztés izgalmas világába, és hatalmas affinitást érzel az alapok elsajátítására, az online képszerkesztő programok sokszínű palettáját egészen biztosan elképesztőnek ítéled majd meg.

Ingyenes program több is akad, a kérdés már csak az, kezdőként melyikkel érdemes próbát tenned annak érdekében, hogy a kellő motiváltságod és érdeklődésed is megmaradjon, illetve a folyamatos fejlődés is biztosítva legyen a számodra?

Hadd segítsünk! Jelen írásunkban szeretnénk figyelmedbe ajánlani 5 online képszerkesztő alkalmazást, amelyek bármelyikével érdemes próbát tenned.

Egy lélegzetvételnyi kitérő, avagy élet a Photoshop-on túl

 

Az elmúlt néhány évben, ha fényképek retusálása, szerkesztése került szóba, a lelki szemeink előtt óhatatlanul a képszerkesztő programok atyja, a Photoshop jelent meg.

A technológia rohamléptékű fejlődésével azonban, a Photoshop árnyékában szép lassan más, ingyenes programok is megjelentek – sőt, a nagy előd pozitív tulajdonságait a magukévá téve igazi nagyágyúkká, közönségkedvencekké nőtték ki magukat.

Olcsó húsnak híg a leve? Ugyan már!

Senkit ne tévesszen meg az, miszerint ezen programok használata költségmentes – ez a hatalmas pozitívum cseppet sem vesz el az értékükből vagy a funkcióik gazdagságából.

A szóban forgó alkalmazásokkal éppoly tökéletesen szerkesztheted a képeidet, ráadásul telepítened sem kell azokat a számítógépeden: elég, ha a böngészőben elindítod a szimpatikus programot, és máris hozzáláthatsz a munkához.

Egyszerű és látványos képszerkesztő online: Canva

A Canva (https://www.canva.com) névre keresztelt program világszerte tapasztalt elsöprő népszerűsége nem a véletlen műve. A program az összes modern böngészőben gond nélkül fut. Felhasználóbarát, hatékony és látványos.

Abban az esetben, ha névjegykártyát, meghívót, prospektust vagy mutatós képet szeretnél szerkeszteni (például a közösségi médiában), a Canva-nál keresve sem találnál ideálisabb programot. Az alkalmazás használata ingyenes, ahhoz, hogy hozzájuss a több százezer szabadon használható sablonhoz, nem kell mást tenned, mint regisztrálni a honlapon.

képszerkesztő online

Ha tetszik, amit látsz, és szeretnél még több sablonhoz hozzáférni, módodban áll a Canva előfizetőihez is csatlakozni. A havi díj egyébként abszolút jutányos.

Elegáns megoldások, finom átmenetek, mutatós látványvilág – ez a Pixlr

A Pixlr (https://pixlr.com/) hasonlóan a Canva-hoz, bármely modern böngészőben kényelmesen futtatható. Ez az elképesztően stílusos kivitelezésű program nemcsak a kezdők, de a haladók nagy kedvence is.

A Pixlr magabiztos használata, hála praktikus kezdőfelületének, kis gyakorlással könnyen elsajátítható. A program egyik erőssége, hogy támogatja a rétegek használatát is. Ez azért is említésre méltó, sőt, megbecsülendő, mert a legtöbb ingyenes program nem teszi lehetővé a layer-használatot.

Amennyiben nagyra értékeled a finom, elegáns megoldásokat, a szóban forgó ingyenes alkalmazást mindenképpen érdemes kipróbálnod: a Pixlr-rel a színek és a fotók telítettsége terén is csodás változtatásokat hajthatsz végre. A mutatós eredmény pedig – nos, előre borítékolható.

Hódít a Fotor a prémiumszűrőivel

Szuper filterek, gazdag funkciók, a fotók minőségének egyszerű, gyors javítása – ez a Fotor (https://www.fotor.com/). A szóban forgó program ingyenes – és, ha hihetünk a fejlesztőknek, az is marad.

A Fotor mindent tud, ami a kezdő képszerkesztők számára vonzóvá teheti a hasonszőrű programok világával való közelebbi megismerkedést. Igen, a legspeciálisabb igényeinket nem tudjuk valóra váltani a Fotor-ral, viszont, ha nincsenek nagyratörő vágyaink, a programot igazán hasznosnak fogjuk találni.

Még egy pirospont, ami a Fotor mellett szól – ellentétben a hasonló jellegű képszerkesztőkkel, a Fotor-nak „batch processing tool”-ja is van, azaz nem kell egyesével a képeiddel bíbelődni, ha azt látod célszerűnek, tömegesen is effektelheted a fotóidat. Ezzel pedig rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg.

A részletekben rejlő tökéletesség: Adobe Photoshop Express

Az Adobe Photoshop Express (https://www.adobe.com/hu/products/photoshop-express.html) ingyenes online képszerkesztő, amint azt a neve is hűen tükrözi, az Adobe vállalat saját fejlesztésű programja, amely lényegében egy leegyszerűsített Photoshop.

képszerkesztő

Ez a költségmentes program magasan kiemelkedik társai sorából. Tény, hogy az Adobe Photoshop Express funkciói nem járnak be olyan színes skálát, mint a már említett programok, viszont hihetetlen profi, részletes munkát tesz lehetővé – nem véletlen, hogy a haladó képszerkesztők is előszeretettel használják.

Emiatt megdöbbentő kissé, hogy minden profizmusa ellenére a képszerkesztő nem támogatja a layerek használatát, emellett a feltölteni kívánt fájl méretének vonatkozásában is igencsak megköti a kezünket.

A BeFunky olyan, mint a népmesék eszes lánya: ad is, meg nem is

Következő online képszerkesztő alkalmazásunk a BeFunky (https://www.befunky.com/) kissé megosztja a közvéleményt. A program kétségtelenül rendelkezik egy sor megtámadhatatlan pozitívummal: könnyű a használata, letisztult a formavilága, frappáns megoldásokkal operál, rengeteg effekttel rendelkezik – viszont azért cserébe, ha még többet akarunk kihozni az alkalmazásból, előfizetőkké kell válnunk.

A BeFunky online képszerkesztő elsősorban a kezdőknek ideális választás, akik még keresik a saját stílusukat, és sokra értékelik az egyszerűséget és a könnyen kezelhetőséget.  Az alkalmazás hihetetlenül sok funkcióval rendelkezik – viszont ahhoz, hogy ezek többségét elérhessük, a pénztárcánkba kell nyúlni.

Taler – a jogdíjmentes képek Kánaánja

Közel 17 ezer jogdíjmentes kép, változatos effektek valóságos arzenálja, számos személyre szabható sablon, ingyenes matrica – van még hova tovább fokozni? Az említett szuper tulajdonságok a Taler (www.taler.app) alkalmazás sajátjai.

Ha a közösségi médiás oldalaid látványvilágát húznád fel, ne keress tovább, megtaláltad az ideális segítséget a Taler formájában. A Taler háza táján aztán pörög az élet – a fejlesztők legalábbis biztosan nem unatkozhatnak, hiszen hetente új sablonokkal lepik meg az alkalmazás népes rajongótáborát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .