A 10 legjobb Android verzió rangsorolva (2. rész)

android

Az előző részben megnéztük a Lollipop és Marshmallow Android operációs rendszereket. A Lollipop nagy változást hozott, de sok volt benne a hiba, míg a Marshmallow fő célja ezen hibák kijavítása és a biztonságosabb rendszer megteremtése volt. Nézzük, hogy a ranglistán melyek a következő Android rendszerek!

#8: Android 7.0-7.1 Nougat

android 7.0

A Nougat 2016-ban jelent meg és igazából egy újabb finomításként lehet felfogni a korábbi Android rendszerhez. A kezelőfelület és a navigáció ekkora már egész jó volt az operációs rendszerben. A Material Design külseje is jól kezdett kinézni és az Android-nak elkezdett kialakulni egy jól észrevehető, kiforrott kinézete.

A Nougat egyik legnagyobb durranása az osztott képernyős munkamenet volt gyárilag is támogatva. A cseles szoftver fan-oknak már sikerült korábban megoldani ezt a funkciót, de a Nougat hivatalosan is beépítette az Android-ba. A Nougat-ban debütált a „Doze” is, ami egy belső szoftver volt és arra volt hivatott, hogy az akkumulátor használatát optimalizálja és jobb használati időket érjen el. A Nougat-ban jelent meg először a Google Assistant is, amit az első Google Pixel telefonban próbálhattunk ki. Olyan volt, mint a Siri, egy asszisztens, mely tud keresni, alkalmazásokat indítani és rendszerszinten integrálva volt.

#7: Android 9 Pie

android 9 pie
 

Amikor 2018-ban az Android 9 Pie megjelent, a tömeget sikerült ismét megosztani. Története során először tűnt el a Recents/Overview gomb (nemrégi dolgok/áttekintés) a rendszerből, a navigáció pedig kimerült egy tabletta formájú „home” és egy kis szituációs „vissza” gombban. A Pie egyik pozitívuma, hogy belekerült a „Digital Wellbeing” (digitális jólét) funkcionalitás, mely segített az embereknek felfogni, ha függőség alakult ki a telefonozás miatt. A rendszerbe ekkor került be a gépi betanulás alapú akkumulátor optimalizálás és képernyő fényesség állítás is. A Pie kitért a személyes szférára is, mivel szigorúbban nézte, hogy mely alkalmazások férhetnek hozzá a kamerához, mikrofonhoz és mikor.

#6: Android 2.0-2.1 Eclair

android 2.0

Az Eclair egy viszonylag régi Android verzió, mely 2009-ben jelent meg, konkréten 6 héttel az Android 1.6 megjelenése után. Akkoriban ez egy monumentális frissítést jelentett a rendszer számára. Az Eclair-ben jelent meg sok dolog, amit ma már természetesnek veszünk az Android-ban. Megérkezett a hang alapú navigáció a Google Maps-ben, egyedi háttérképek, diktálás és egyebek. Akinek volt Android telefonja 2009-ben, az hamar rájött, hogy mekkora durranás volt az Eclair.

Az utolsó részben megnézzük a top 5 rendszert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .