A 10 legjobb ingyenes weboldal készítő program

weboldal készítő program

Melyik a legjobb ingyenes weboldal készítő program, amivel saját magunk is elkészíthetünk egy professzionális honlapot? Ez a kérdés sok vállalkozó fejében megfordul, aki nem akar több százezer forintot költeni a weboldal készítésre. 

A jó hír, hogy több ingyenes webszerkesztő is a rendelkezésünkre áll. Melyek a legjobbak ezek közül? Melyikről mit érdemes tudni? Ennek jártunk utána a mai cikkünkben, lássuk! 

1. Wix: modern, egyedi weboldalak készítéséhez 

A Wix egy széles körben használt, modern weblap készítő program, ami lehetővé teszi egyedi és személyre szabott weboldalak készítését. Az egyszerű felhasználói felületének köszönhetően nincs szükség weboldalkészítői tapasztalatra, kezdőként is tudjuk használni.

 

Szinte bármilyen típusú honlapot létre tudunk hozni vele, rengeteg sablon közül választhatunk, könnyen testre szabhatjuk azokat és még különböző menedzsment eszközöket is igénybe vehetünk. 

2. Site123: weblap készítő program egyszerű weboldalakhoz 

A Site123 egy nagyon egyszerű, ám hatékony ingyenes weboldal készítő program, aminek segítségével gyorsan és könnyen létrehozhatunk egyszerű weboldalakat. Sokféle sablon közül választhatunk és számos beállítási lehetőség közül választhatunk.

Gyors és könnyen kezelhető felhasználói felülettel rendelkezik, így ideális akár kezdők számára is. A sablonok könnyen testre szabhatóak és reszponzívak, így minden eszközön jól néznek ki. 

3. Squarespace: ha fontos, hogy reszponzív weboldalunk legyen 

A Squarespace honlap készítő program fő erőssége a reszponzív weboldalak létrehozása. Számos elegáns és professzionális sablon közül választhatunk, amiket könnyen testre szabhatunk. Sokféle esztétikus és modern dizájnt kínál, valamint számos beépített funkcióval is rendelkezik, mint például online foglalási rendszer vagy webshop.

Leginkább a WordPress.com platformjára hasonlít, van benne blokkszerkesztő és a navigációs, valamint a dizájn szerkesztő elemek is hasonlóak. Ha tehát korábban volt dolgunk a WordPress weboldal készítővel, akkor ennek a platformnak a kezelése könnyen fog menni. 

4. Webador: honlap készítő program kezdőknek 

Az ingyenes weboldal készítő programok sorából természetesen nem maradhat ki a Webador sem. Ez egy kifejezetten kezdők számára készült platform, ami könnyen kezelhető drag-and-drop típusú szerkesztőfelületet kínál. Számos sablon közül választhatunk és sokféle beépített funkciót használhatunk.

weblap készítő program

Ezzel a programmal tényleg percek alatt létrehozhatunk magunknak egy jól felépített, dizájnos, reszponzív weblapot. Ha kezdőként állunk neki a weboldal készítésnek, akkor ennél egyértelműbb szerkesztőt nemigen találhatunk. 

5. 1&1 IONOS: egy gazdaságos megoldás a weboldalkészítésre 

Az IONOS weblap szerkesztő programot is az egyszerűségéért szeretjük. Ahelyett, hogy funkciók sokaságát kínálná fel számunkra, inkább egy profi weboldal alapvető felépítéséhez ad hatékony eszközöket a kezünkbe.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a végeredmény túlságosan egyszerű lesz, sokkal inkább arról van szó, hogy letisztult felhasználói élményt biztosít. Nem rendelkezik olyan sok szerkesztő elemmel, illetve funkcióval, mint a többi weblap készítő program, emiatt a testreszabási lehetőségek ezen a platformon korlátozottabbak. 

6. Shopify: az egyik legjobb opció webshop készítéshez 

Ha webshopot szeretnénk készíteni, akkor az egyik legjobb megoldás a Shopify, a platform ugyanis segít, hogy hatékonyan tudjuk kezelni az eladásainkat. Számos honlapkészítővel – például a Wixs-szel, WordPress-szel – és még a social media oldalakkal is összekapcsolható.

Ezáltal lehetővé teszi számunkra, hogy különböző platformokon értékesítsük a termékeinket, miközben mindent egy kézben tartunk. Sokféle testreszabási lehetőséget kínál, a beépített alkalmazásáruháza több ezer opciót tartalmaz, az e-kereskedelmi eszközei pedig jóformán páratlanok. 

7. Web.com: egy sokoldalú weblap készítő program  

A Web.com egy sokoldalú ingyenes weboldal készítő program, ami lehetőséget ad a személyes oldalak, blogok és üzleti honlapok létrehozására egyaránt. Sokféle előre elkészített sablon közül választhatunk és könnyen testre szabhatjuk azokat az igényeinknek megfelelően.

Nemcsak kezdők számára készült, így akkor ideális lehet számunkra, ha van már tapasztalatunk a weboldal készítésben. Számos beépített funkcióval rendelkezik, amik segítenek abban, hogy profi weboldalt hozzunk létre. Bár e-kereskedelmi funkciókkal is rendelkezik, a kifejezetten webshop készítésre specializálódott platformokkal nem tud versenyezni.  

8. WordPress.com: WordPress weboldal készítő blogoláshoz 

A WordPress.com egyike a legnépszerűbb blogplatformoknak, de a többi ingyenes weboldal készítő programhoz hasonlóan lehetőséget kínál más típusú weboldalak készítésére is.

wordpress weboldal készítő

Sokféle témát és bővítményt kínál, amiknek a segítségével szinte bármilyen típusú weblapot létrehozhatunk, a bővítési lehetőségek pedig szinte korlátlanok. Egy kis gyakorlással kezdőként is eligazodhatunk a felületen, de nem tartozik a legegyszerűbb webszerkesztő programok közé. 

9. Duda: egy vizuális honlap készítő program  

A Duda egy vizuális honlapkészítő program, amely lehetővé teszi a dizájnosan megszerkesztett, egyedi weboldalak létrehozását. Könnyen kezelhető szerkesztőfelülettel rendelkezik és számos előre elkészített sablon közül választhatunk.

Elsősorban weboldalkészítő ügynökségek és webdizájnereknek készült, de akkor is megpróbálkozhatunk a használatával, ha csak lelkes webdizájner rajongók vagyunk. A platformon teljes hozzáférést kapunk a dizájn funkciókhoz, beleértve a CSS és a töréspontok szerkesztését is. 

10. Hostinger Website Builder: egyedi weboldalak készítéséhez 

A Hostinger Website Builder leginkább abban emelkedik ki a többi ingyenes weboldal készítő program közül, hogy nagyfokú szabadságot ad a kreativitásunknak. A drag-and-drop szerkesztőjének köszönhetően egyszerűen használható és a sablonválaszték is meglehetősen nagy. Emellett e-kereskedelmi funkciókkal is rendelkezik, a beépített MI írónak hála pedig akár a weboldal szövegezésben is a segítségünkre lehet. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .