A FaceTime alternatívái Windows-on

Az Apple által kifejlesztett FaceTime alkalmazás talán az egyik legnagyobb sikernek örvendő program, melyet valaha gyártottak, hiszen lehetővé teszi, hogy iPhone-okkal, iPad-ekkel és Mac-ekkel videóhívásokat kezdeményezzünk jó minőségben (internetkapcsolattól függően).

Sajnos a FaceTime egyszerűen nem létezik az Apple ökoszisztémán kívül, tehát, ha egy iPhone-t akartunk volna hívni egy Windows PC-ről, akkor ezt a sztorit el kell felejtenünk; Windows-on ezt a specifikus programot nem tudjuk használni. Sok alternatíva van azonban a FaceTime helyett, melyek elérhetők egyaránt Windows, macOS, Android, és iOS rendszereken is, így a FaceTime élmény valamennyire mégis biztosítható!
– Skype: A Microsoft által készített Skype az első nagy beszélgetős és videókonferenciás alkalmazás volt a piacon. Az első kiadás óta rengeteg minden változott, ma pedig már elérhető Windows, macOS, iOS, Linux, és Android rendszereken is, így számos eszközről kezdeményezhetünk és számos eszközön fogadhatunk Skype hívásokat.
– Hangouts: A Google által készített Hangouts nem csak videóhívásokat tesz lehetővé számunkra, hanem létrehozhatunk egy teljes videókonferenciát is több emberrel. Léteznek dedikált Hangout applikációk iOS és Android eszközökre, asztali gépek felhasználói számára a Hangouts pedig a Google Chrome böngészőn keresztül érhető el.

– Facebook Messenger: Ez sokak számára újdonság lehet, de a klasszikus Messenger-el már videóhívásokat is lehet kezdeményezni, ráadásul szinte bármely operációs rendszeren! iOS és Android rendszerekre dedikált Messenger applikációk vannak, melyek tudják már ezt a funkciót, azonban asztali gépünkön is használhatjuk a böngészős verziót Windows, macOS és Linux rendszereken, ha videóhívásokat szeretnénk folytatni a facebook rendszerében.
– Viber: A Viber egy igen sokoldalú alkalmazás, melyet többek között chat-elésre, telefonálásra és videóhívásra is lehet használni. Milliók használják minden nap, és egy ideje már iOS, Android, Windows, macOS, és Linux rendszereken is elérhető.

Sok alkalmazás lehetővé teszi manapság a videóhívásokat, de vajon melyik lesz az igazi? Nos, minden alkalmazás biztosítja az alapokat, azonban az extrákban rejlik az a plusz, mely eldöntheti, hogy nekünk éppen a Skype, a Hangouts, a Facebook Messenger vagy a Viber kell. Ha sok konferenciahívást tervezünk, akkor lehet, hogy a Hangouts lesz a jó választás, azonban, ha csak 1-2 ismerőssel szeretnénk néha beszélni, akkor a klasszikus Skype-ban nem fogunk csalódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .