A Google Glass feltámad: íme az ipar jövője (2. rész)

Google Glass

Az előző részben megnéztük, hogy a Google Glass miért bukott el, továbbá láttuk azt is, hogy volt potenciálja, melyet a bukás után a Google a céges szférában akart kiaknázni. Nézzük, hogy milyen lehetőségeket nyújt a céges okos szemüveg a felhasználók számára!

Az Enterprise kiadás

Google Glass 2012

A Google Glass Enterprise kifejezetten az ipar számára készült, amolyan multifunkciós asszisztens és munkavédelmi eszközként. Egy könnyebb és kényelmesebb verzióról van szó, mint a 2012-es bukott modell. Akár 8 óráig is használható 1 töltéssel, továbbá egy LED lámpa is felvillan, amikor fotókat vagy videókat készítünk, így a kémkedés faktor ki lett iktatva. Maga a hardver is sokat fejlődött. A tényleges okos részét a szemüvegnek ki lehet venni gyári keretéből és hozzá lehet erősíteni egy munkavédelmi szemüveghez vagy egy sisak belsejéhez.

Az új termék lényege volt a költségek lecsökkentése és a biztonság növelése. A Boeing például azért kísérletezett vele, mert a kiképzési időket le tudták csökkenteni, továbbá a bonyolult összeszerelési munkáknál nem kellett többé a papír útmutató. A Boeing-nek elvileg sikerült elérnie 30%-os munkaidő csökkenést és az új dolgozók munkájának hatékonysága elképesztő 90%-al nőtt.

További haszonélvezők

Workforce
 

Kiderült hamar, hogy az új Google Glass nem csak a legnagyobb cégek munkamorálját képes javítani. Modern raktárak és szállítmányozó cégek is meglátták az okos szemüvegben rejlő lehetőségeket. A Google Glass például megmondhatja egy dolgozónak a leggyorsabb utat egy adott csomaghoz a raktárban, továbbá vonalkódokat és QR kódokat is tudnak vele egyből szkennelni. A leltározás és a dolgozók közti kommunikáció is sokkal hatékonyabb lehet, mint a tabletek és PA rendszerek használatával.

A DHL logisztikai cég például 2015 óta használja a termékeket raktáraikban arra, hogy a kiképzési időket csökkentse és a dolgozók hatékonyságát növelje. Úgy nyilatkoztak, hogy a szemüvegek használata 25%-al csökkentette a csomagok beszerzésének és összepakolásának idejét, ami hosszú távon érezhető megtakarítást fog jelenteni. Az ipar olyan területein is népszerű a szemüveg, ahol a kényes munkakörülmények miatt nehéz a hagyományos kommunikáció. Ha a magasban kell alpinista munkát végezni, akkor a Glass segítségével a dolgozót alacsonyabb eséllyel éri baleset, mintha rádiójáért nyúlkálna.

Google Glass jovoje

A Glass-nak manapság már van létjogosultsága, de egyáltalán nem ott, ahol a Google eredetileg tervezte. Az utolsó részben megnézzük, hogy mi a helyzet anyagiak terén, hogyan érheti meg valakinek egy Google Glass vásárlása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .