A legjobb alkalmazások konferenciahívások kezdeményezésére

2018-at írunk és jelenleg egyszerűbben tarthatunk konferenciamegbeszéléseket, mint eddig valaha. Függetlenül attól, hogy otthonról dolgozunk, vállalkozást viszünk, vagy egyszerűen csak tartani szeretnénk a kapcsolatot barátainkkal, rengeteg ingyenes szolgáltatás érhető el a számunkra.
A modern konferenciás alkalmazások nagy előnye, hogy támogatják a mobiltelefonokat, vezetékes telefonokat és a VoIP-ket is, tehát effektíve ingyen telefonálhatunk az internet segítségével. Nézzük hát, hogy milyen programok állnak rendelkezésre:

Google Hangouts
A Google hatalmas vállalattá nőtte ki magát, így nem csoda, hogy már konferenciahívásokat is biztosít. Ennek megfelelően érdemes megemlíteni, hogy a Hangouts nem csak egy konferenciahívásra képes alkalmazás, hiszen videóhívásokat, szöveges beszélgetéseket is lehet folytatni bármely eszközről, melyre feltelepítjük és van rajta mikrofon és kamera. Mindez ráadásul ingyenes, hiszen csak annyi dolgunk van, hogy létrehozunk egy Gmail fiókot, és már el is indíthatjuk az alkalmazást valamely eszközünkön.
Videókonferenciában egyszerre 25 személy lehet jelen, szöveges beszélgetésben pedig egyszerre 150! Fontos persze, hogy minden félnek rendelkeznie kell Gmail fiókkal, az audio-teleconferencing-hoz pedig regisztrálni kell telefonszámunkat.

Skype
A jó öreg Skype-ot bizonyára mindenki ismeri. A Microsoft megvette a céget 2011-ben, és azóta számos fejlesztést hajtott végre a terméken. A Skype-ból használhatjuk a böngészős verziót, de le is tölthetjük a programot PC-re vagy mobil eszközre. Ingyenes szöveges, hang- és videókonferenciákat biztosít max. 25 emberig, és itt is fontos, hogy minden fél rendelkezzen Skype-al. Fizetős szolgáltatás keretében hívhatunk belőle mobilokat, vezetékes telefonokat is.

UberConference
Ha olyan alkalmazást keresünk, mely egy kicsit formálisabb, mint a Hangouts, mégis könnyen kezelhető, akkor az UberConference lesz az ideális választás. Az alkalmazás ingyenes mobilos és VoIP audiót biztosít 10 résztvevő számára, valamint végtelen számú konferenciát, fájlmegosztást és hívásrögzítést is kínál a felhasználók számára. Az UberConference szeret azzal dicsekedni, hogy nem használnak konferenciahívásoknál PIN-t. Ha tehát volt már problémánk azzal, hogy egy konferenciánál nem tudtuk a kódot, akkor az UberConference jó választás lehet, hiszen sosem kell majd kód.
Az UberConference hátránya, hogy nincs videókonferencia, azonban a könnyen kezelhető felület kis vállalkozások számára ideálissá teszi a programot. Érdemes még megemlíteni, hogy fizetős szolgáltatása is van, mely, további lehetőségeket biztosít a felhasználónak, azonban alapjában véve ingyenes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .