A legjobb alkalmazások konferenciahívások kezdeményezésére

konferenciahívás

Érdekes belegondolni, hogy mennyit fejlődött a kommunikációs technológia a táviratozás vagy az első telefonhívás kezdeményezése óta. Az is érdekes, hogy mikor váltak nyilvánvalóvá mindenkinek a konferenciahívás előnyei. A Covid járvány idején hatalmas szerep jutott a kommunikáció ezen módjának az oktatásban, az üzleti szférában és a mindennapokban egyaránt.

A konferencia hívás rengeteg előnyt hordoz magában

A mai világban, amiben mindenki rohan, siet valahová, az információnak rendkívül magas értéke van. Egy találkozó megszervezése sokszor két személy között is elég nehézkesen zajlik, nem beszélve egy olyan esetről, amikor 20 fős megbeszélést kell lebonyolítani.

Ezek a megbeszélések pedig nem csak vállalaton belül zajlanak, hanem a világ minden táján a különböző üzletfelek között stb. Egyszerű tehát belátni, hogy mennyi időt és pénzt takarít meg a konferenciahívás, hiszen utazás és az ezzel járó idő befektetése nélkül megejthető az adott értekezlet.

 

Az utazás mellőzésén kívül a kényelem is a fő előnyök közé tartozik. Gyakorlatilag elég csak kipattanni az ágyból és már indítható is a videokonferencia. Csupán arra kell oda figyelnünk, hogy rendbe szedjük magunkat amennyiben egy fontos, hivatalos értekezletről van szó.

Sajnos szintén a pandémia volt az, ami alatt kibontakozott, hogy az otthonról történő munkavégzés valóban lehet produktív és azóta széles körben el is terjedt, ahogy az online tanulás pl. konferencia program használata révén.

A videókonferencia egyszerű, mégis nagyszerű

Ami főként a különböző konferencia program típusoknak köszönhető, ami lehetővé teszi a multiplatform alkalmazást is. Tehát nem kell minden résztvevőnek ugyan azt az eszközt pl. okostelefont használnia a beszélgetés közben.

A videókonferencia programok egyaránt kompatibilisek a Windows, Android, iOS, macOS rendszerekkel is egymás között. Ez pedig elméletileg korlátlanná teheti a résztvevők számát egy adott beszélgetés lebonyolítása közben.

Persze gyakorlatban azért nem árt átgondolni, hogy a hívás kezdeményezőiként hány résztvevő meghívása számít relevánsnak, mivel az internet sebessége, illetve az eszközök technológiája gátat szabhatnak a hívás lebonyolítása során. Nem túl célravezető, hogyha akadozik vagy sokat késik a hang, illetve a kép az adott személy mondandója során.

Konferencia program számos extrákkal

Manapság már nagyon sokféle változata közül válogathatunk kedvünkre. Talán az egyik legnépszerűbb ezek közül a Zoom, de a Messenger is alkalmas konferencia hívás lebonyolítására, attól függően, hogy milyen körökben szeretnénk alkalmazni.

Az adott program opcióitól függ, hogy milyen szegmensben részesítik előnyben. Az előbbit, a már említett Zoom-ot egyaránt használják a vállalatok és a tanintézmények is, de átlagos rokoni vagy baráti beszélgetésekre is teljesen megfelel.

videókonferencia

Természetesen a Google is előrukkolt a maga szoftverével a Google Meet képében, ami akár 100 résztvevő fogadását is lehetővé teszi. Nagy újításnak számít a konferencia programok esetében más programok integrálása. Ez esetben pl. lehetséges a Google naptár integrálása. Élő feliratot is képes megjeleníteni, illetve HD hang-, és videóminőséget kínál.

A Microsoft sem maradt a háttérben, elvégre a Teams formájában kínálja az ilyen jellegű szolgáltatását, ami szintén nagy népszerűségnek örvend a felhasználói körökben. Szintén lehetővé teszi az olyan népszerű szolgáltatások integrálását, mint a SharePoint, Outlook vagy a OneDrive, illetve a felek közti fájlmegosztást is támogatja.

A konferencia hívás beállítása sok lehetőséget tartogat

Számos dolgot határozhatunk meg, hogyha Mi vagyunk a konferenciahívás kezdeményezői. Megadhatjuk pl. a résztvevők maximális számát, de azt is beállíthatjuk, hogy adott időben hányan és kik vehetnek részt a beszélgetésben, amíg a többiek az „előszobában“ várakoznak. Ki és be lehet kapcsolni adott résztvevőket a hívásba.

A konferenciahívás mára már rengeteget fejlődött, ezáltal olyan gátakat sikerült ledöntenie, amitől még gördülékenyebbé vált az információ csere és a kommunikáció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .