A legjobb ingyenes videókonvertáló programok

Ha sok különböző eszközön nézünk videókat, akkor jó eséllyel ütköztünk már kompatibilitási problémákba, hiszen van eszköz, mely csak ilyen formátumot tud lejátszani, van, amely csak olyat. Az iPhone lehet, hogy tud 4k-s videót rögzíteni, de a Playstation vagy a smart tv le tudja azt játszani? Inkább menjünk biztosra néhány INGYENES videókonvertáló programmal és készítsük elő a formátumokat lejátszás előtt!

Handbrake: az egyik legjobb választás minden platformon
A Handbrake egy nyílt forráskódú videókonvertáló program, mely elérhető Windows-ra, Mac-re és Linux-ra egyaránt és rengeteg különböző videó és audio formátum konvertálását teszi lehetővé teljesen ingyen. Van ráadásul pár funkció benne, mely valóban top választássá teszi ezt a szoftvert. Az első a rengeteg különböző preset, avagy előre konfigurált sémák.
Ha egyáltalán semmit nem tudunk a videókonvertálásról, formátumokról, veszteséges tömörítésekről, képminőségről, fájlméretről, fájlformátumokról és azok előnyeiről, akkor elég csak egy sémát kiválasztani és bőven jó eredményeink lesznek a konvertálás után. Az egyes sémákba ráadásul bele is piszkálhatunk, tehát testreszabhatjuk őket.
A handbrake egyik további előnye, hogy rendelkezik ’Live Preview’ móddal, ami azt jelenti, hogy előre megnézhetjük a konvertálás utáni minőséget és eldönthetjük, hogy megfelel-e!

MediaCoder HQ
Ez egy fantasztikus konverter, azonban csak Windows-ra érhető el. 2005 óta van használatban és rengeteg különböző formátummal képes dolgozni. A számítógépen tárolt fájlok konvertálása rendkívül gyors, köszönhetően a GPU által gyorsított transzkódolási eljárásnak. A MediaCoder HQ egyik hátránya, hogy nem éppen kezdőknek készült. Ha a Handbrake-et is nehéznek találtuk, akkor ez a program nem lesz ideális alternatíva.

Any Video Converter (AVC)
Az AVC egy kifejezetten felhasználóbarát konvertáló program, mely Windows és Mac rendszereken használható. Az egyszerű és jól összeszedett interfész a kezdők számára is egyszerűvé teszi a program használatát az előbbi programokkal szemben. A Handbrake-hez hasonlóan az AVC is rengeteg preset-el rendelkezik, ráadásul ezek a preset-ek eszköztípus szerint vannak csoportosítva, így gyorsan kiválaszthatjuk, hogy milyen céleszközre akarjuk a videókat konvertálni.
Sok konvertáló program van egyébként az interneten, azonban ezek azok, melyek használata nem jelent veszélyt a gépre és egyben megbízhatók is. Jó konvertálást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .