A legjobb jegyzetkészítő alkalmazások Androidra (2. rész)

Az előző részben megnéztük a két legnagyobb jegyzetkészítő alkalmazást, a Google Keep-et és a Microsoft OneNote-ot, melyeket annak megfelelően érdemes választani, hogy mely platformba vagyunk jobban invesztálódva. Van azonban még néhány olyan alkalmazás, mely hasznos lehet ezeken kívül, jelenleg pedig ezeket fogjuk közelebbről is megnézni.


Ha Samsung okostelefont használunk (például egy Galaxy Note-ot), akkor jó eséllyel ismerjük a Samsung Notes alkalmazást, mely remek alternatíva lehet, ha sem a Google Keep, sem a OneNotes nem jött be, és éppen Samsung telót használunk a mindennapokban. Ez az app lehetővé teszi, hogy egyszerűen csoportokba (kollekciókba) rendezzük jegyzeteinket, de arra is van lehetőség, hogy egy oldalon egyszerre nézzük meg összes feljegyzett dolgunkat. A fontos jegyzeteket megjelölhetünk úgy, mint ’kedvenc’ (favorite), de rendezhetjük jegyzeteinket cím, létrehozási dátum és módosítási dátum szerint is.

Ha használjuk az S-Pen eszközt a Galaxy Note-hoz, akkor jó hír, hogy a Samsung Notes-ba ezáltal kézzel is beírhatunk jegyzeteket, nem kell azokat bepötyögni. Az előző alkalmazásoknál már megismert egyéb funkciók itt is élnek, tehát audio felvételeket és fotókat is hozzáadhatunk a jegyzetekhez.
A Samsung Note sajnos csak Samsung telefonokon működik, ezért, ha nem Samsung telót használunk a mindennapokban, akkor jó alternatíva lehet az Evernote. Ez az alkalmazás már szinte az idők kezdete óta elérhető volt a felhasználók számára, és 2018-ban is életképes választásnak számít. Jegyzeteinket megnézhetjük iOS vagy Android alapú okostelefonunkon is, de a dedikált alkalmazásban is Windows-on vagy az Evernote weboldalán.

Ha jegyzetkészítésről van szó, akkor az Evernote-nál bepötyöghetünk dolgokat, kézírhatunk ujjunkkal, rajzolhatunk, beszúrhatunk diagramokat és képeket is, valamint hangfelvételt is készíthetünk. Az Evernote tud speech-to-text módot is, tehát szövegesen rögzíteni is tudja azt, amit mondunk. Az Evernote jegyzeteinket jegyzetfüzetekbe (Notebook) szervezi, azonban alapértelmezett módon minden jegyzetünket látjuk, amikor megnyitjuk az alkalmazást. Ami poén, hogy jegyzeteinket más Evernote felhasználókkal is megoszthatjuk, tehát a fontos infók gyorsan eljuthatnak másokhoz is.
A most említett opciókon kívül alternatíva lehet még a SimpleNote és a Colornote. A SimpleNote egyszerű szöveg alapú jegyzeteket tesz lehetővé, míg a Colornote színek alapján priorizálja a teendőket. Érdemes ezekre is vetni egy pillantást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .