A legjobb online eszközök saját gépünk megépítésének megtervezésére

Gamer és tech körökben ma is rendkívül népszerű a saját gép megépítése. Ehhez természetesen olyan alkatrészeket kell összeválogatni, melyek egymással kompatibilisek. A profik már segítség nélkül is megoldják ezt, azonban kezdőknek még gondot okozhat a tervezési fázis. Itt van tehát néhány eszköz, mely a felnőtt LEGO-ban segít.

PCPartPicker
A PartPicker-t valószínűleg sokan ismerik már, tekintve, hogy a gépösszerakók kvintesszenciája volt sokáig. Első lépésnek elegendő kiválasztani egyetlen alkatrészt, mint például egy processzort vagy egy alaplapot, és a PartPicker kilistázza hatalmas adatbázisában, hogy mely további alkatrészek jöhetnek szóba választásunk után. A program tökéletes választás azoknak, akik aggódnak, hogy a vagyont éri videókártyájuk nem fog beleférni a 15.000 forintos házba.
Az eszköz legnagyobb előnye, hogy bármely alkatrészből kiindulhatunk. Ha például egy specifikus házba szeretnénk gépet építeni, akkor a házzal kezdünk. Ha mindenképp egy adott videókártyát akarunk majd használni, akkor azt adjuk meg először és a program ennek megfelelően listázza a további lehetséges alkatrészeket. Az oldal referál minket azokhoz az online boltokhoz is, ahol a legolcsóbban megrendelhető egy adott alkatrész, valamint megmutatja azt is, hogy mennyibe fog kerülni a build, ha mindent annál az adott forgalmazónál veszünk meg. Ez Magyarországon élőknek persze annyira nem aktuális, de a konfiguráció összeállítása hasznos lehet, csupán hazai forgalmazóktól rendeljük meg az alaktrészeket.

Logical Increments
Ha egy könnyen használható grafikonos programot szeretnénk, mely kilistázza nekünk egy adott büdzsén belül az elérhető legjobb PC alkatrészeket, akkor az Increments jó választásnak fog bizonyulni. Az oldal lényegében egy hatalmas adatbázis, mely megmutatja nekünk, hogy egy adott price range-ben, avagy büdzsében melyek azok a legjobb alkatrészek, melyekből kész gépet lehet összeállítani. Az oldal a későbbiekben is használható, ha például le szeretnénk cserélni egy alkatrészt egy erősebbre és meg szeretnénk nézni az árakat.

PC Building Simulator
Ha vizuálisan is szeretnénk látni, hogyan lehet összerakni egy gépet, akkor a 2018 januárjában megjelent PC Building Simulator ebben segít nekünk. Kezdő gépösszerakóknak jól jöhet ez a ’játék’, hiszen virtuálisan átvezet minket a gép összerakási folyamatán, a végén pedig a kész gépen benchamark-ot is futtat. A szoftverbe számos alkatrész specifikációi be lettek importálva, így jó eséllyel a mi kiválasztott darabjainkkal is ellenőrizhetjük a folyamatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .