A legjobb Switch Box-ok az otthoni hálózat olcsó és hatékony kibővítésére

Ha szerencsések és előrelátók voltunk, akkor router-ünk nem csak 1-2 Ethernet kimenettel érkezett, hanem jóval többel. Ha mégis hiányt szenvednénk az Ethernet kimenetekből, akkor egy jó Switch könnyen megoldhatja problémáinkat LAN partik előtt, vagy hosszú távon, ha több szobában is szükség van kábeles internetre PC-khez.

Amikor switch-ekről beszélünk, akkor általában 2 különböző típus jöhet szóba: a ’managed’ és az ’unmanaged’. Mi a különbség? A ’managed’ routerek sokkal több lehetőséget kínálnak arra, hogy megszabjuk azt, hogy hálózatunk miként működjön. Az ’unmanaged’, avagy Plug&Play switch-ek egyszerűen csak lehetővé teszik, hogy több eszközt csatlakoztassunk a hálózatra. A valóságban ezek a box-ok nem túl hatékonyak, és bizonyos eszközök nem fognak prioritást kapni a hálózatban, amikor kéne. Otthoni hálózaton azonban ezeket az apróságokat nem igazán vesszük észre, és egy Plug&Play switch-et sokkal könnyebb beüzemelni, mint egy ’managed’ darabot, így sokan mégis ezeket választják.
 
Piszok olcsó: TP-Link 5-Port Fast Ethernet Switch ($10)
A TP-Link 5-Port Switch egy rendkívül olcsó Plug&Play alternatíva és igaz, hogy 100Mb/s-nél kimaxolódik az adatforgalom, azonban egyszerű célokra tökéletesen használható annak ellenére, hogy filléres áron beszerezhető.

Kicsi és tartós választás: Netgear ProSAFE GS105 ($32)
Ha aggódunk amiatt, hogy hosszú távon hogyan fog teljesíteni a switch, akkor érdemes lehet egy árkategóriával és garancia kategóriával feljebb lépni. A ProSAFE GS105 ezt képviseli a filléres TP-Link switch-el szemben. Lehet, hogy csak kültérre van szükség egy switch-re egy megfigyelő kamerához, vagy lehet, hogy otthoni Ethernet csatlakozóink számát akarjuk bővíteni, a ProSAFE még mindig olcsó alternatívának számít.
 
A legegyszerűbb ’managed’opció: Netgear ProSAFE GS110TPv2 ($131)
Az eddig vett switch-ek mind egyszerűen beüzemelhető Plug&Play termékek voltak. A GS110-el szintet lépünk, ugyanis ez már ’managed’ switch, ami azt jelenti, hogy jelentős szabályokat építhetünk be a hálózat működésébe, ezáltal szabályozva a potenciális hálózati forgalmat. A 8 Ethernet aljzattal érkező switch olyan haladó funkciókkal rendelkezik, mint az SNMP, mely lehetővé teszi, hogy távolról is hozzáférjünk a hálózati eszközökhöz, és a hibákat gyorsan kijavíthassuk. IT rendszereknek, iskolai rendszereknek jó belépő szintű választás tehát ez a termék. Ez a switch támogatja a PoE-t is (Power over Ethernet), mely olyan eszközök működését is egyszerűbbé teszi, melyeket nem célszerű hálózati áramra csatlakoztatni.

Van olcsó, van drága, van egyszerű, és van bonyolult. Mindenki megtalálja a tökéleteset!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .