A webáruház készítés nem gyerekjáték, bízza inkább profikra!

webáruház készítés

2019-et írunk, amikor az internet világában már szinte minden típusú kis-, közepes és nagyvállalatnak van valamilyen online felülete, ahol ha nem is mindig tudnak direkt értékesíteni, azért egy ajánlatkérő űrlap mindig szerepel a többségnél.
A legegyszerűbben természetesen webáruházon keresztül lehet a különféle termékeket és szolgáltatásokat értékesíteni. Nézzük meg, mi történik akkor, ha a cégvezetés rosszul választja meg a programozói gárdát a webáruház készítéshez!
Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka
Gyakori probléma az, hogy egyes kis informatikai cégek olyan ügyfelek felkéréseit is elfogadják, akiknek az igényeit egyszerűen képtelenek szakmailag kiszolgálni. Nem mindegy, hogy hány raktárral dolgozik az ügyfél, milyen típusú termékeket árul, fel tud-e tölteni videókat vagy 360°-ban forgatható termék képeket, stb. De mégis elvállalják, írnak egy 10-20 oldalas árajánlatot, amelyben beígérnek minden egyedi fejlesztést az ügyfélnek, amit a későbbiekben, a megfelelő háttér miatt nem tudnak majd megfelelően megvalósítani.
Az eredmény pedig a következő: az ügyfél folyamatosan ráfizet, és csak vár az elkészültnek titulált, de azóta sem működő egyedi funkciókra és fejlesztésekre. A webáruházában nem vásárolnak a felhasználók, mert minek, ha van jobb webshop, ami ugyanazt árulja, csak egy olyan felületen, ahol nem akadozik a termék kiválasztás és a vásárlás menete.
Ne az ár legyen a lényeg
Azok a vállalkozások, amelyek most kezdenek bele a webáruház készítésébe, gyakran csak az árakat nézik meg, és nem értik, hogy lehet egyes helyeken az éves tarifa 30.000 Forint, míg máshol milliós tételekre rúgnak a webáruház fenntartási költségei.
Egyedi fejlesztésű webáruházak
Amikor a webáruház készítés kapcsán egyedi fejlesztésről beszélünk, az azt jelenti, hogy az adott informatikai cégnek van egy saját belső rendszere, amelyben szinte mindent meg tud oldani, ami az ügyfeleinek kell. Ez viszont általában igen borsos áron érhető el, emiatt ezt a fajta megoldást a nagyobb büdzsével rendelkező multik tudják csak megengedni maguknak.
Előfizetéses vagy bérlős webáruházak
Ebben az esetben a webáruház készítéshez van egy olyan sablon, amelyet nagyjából egyedire lehet szabni, esetleg kiegészíthető különféle funkciókkal, viszont itt egy kicsit meg van kötve a keze a cégnek, hiszen adott a rendszer, amiben valami vagy megoldható vagy nem. Az ár természetesen itt klasszisokkal alacsonyabb, mint az egyedi fejlesztésű webáruházak esetében, hiszen itt általában egy havi vagy éves díj van, ami szinte csak akkor változik, ha az ügyfél valami teljesen új fejlesztést vagy funkciót kér, ami eddig nem volt benne a bérlős rendszerben.
Tekintse meg a Shoprenter.hu referenciáit, ahol a cégvezetők és a programozók is nagyon jól tudják, hogy semelyik vállalat sem szeretne egy kaptafára épített webáruházat választani magának. Így annak ellenére, hogy bérlős rendszerben dolgoznak, minden ügyfelüknek adott a lehetőség, hogy az új Sablon fájl szerkesztő funkcióval szinte teljesen egyedire szabják a webáruház készítés során a felületet, beleértve a funkciókat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .