Android szerű Live Wallpaper Ubuntura

Azt gondolom aki kicsit is jártasabb a technika világában nem kell neki bemutatni a Google új, okos telefonokra szánt operációs rendszerét az Androidot. Melyen például lehetőségünk van a statikus hátteret a többi rendszernél megszokottal ellentétben dinamikusra, úgynevezett Live Wallpaper-re (élő háttérképre) cserélni. Az alábbi leírás abban szeretne segítségünkre lenni miként tudunk egy ilyet az Ubuntunkra is felvarázsolni.

Egy mozgó galaxis elevenedik meg az asztalunkon

1. Első lépésként telepítjük a CompizConfig beállításkezelőt.

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

2. Azután szükségünk lesz egy tárolóra amiben megtalálható a kellő compiz bővítmény.

sudo add-apt-repository ppa:ilap/lwp

3. Frissítsük a szoftverforrásokat.

sudo apt-get update
 

4. Majd telepítsük a bővítményt.

sudo apt-get install compiz-plugins-livewallpapers

5. Ha ezzel megvagyunk kattintsunk az asztalon jobb gombbal, majd válasszuk az Asztal hátterének megváltoztatása lehetőséget.
6. Ott kattintsunk a Hozzáadás… gombra és a Hely mezőbe adjuk meg a következő útvonalat /usr/share/backgrounds, ha kész üssünk entert és a megjelenő listából válasszuk a Space_by_ilap.jpg képet. Kattintsunk a megnyitás majd a bezárás gombra.
7. A Rendszer / Beállítások menüből válasszuk a CompizConfig beállításkezelőt. A baloldali lehetőségek közül a Live Wallpapers alatt engedélyezzük (pipáljuk ki) a Galaxy Live Wallpaper opciót. Rákattintva az ikonra további beállításokra is van lehetőség, például a forgás szögének vagy a csillagok méretének megadása.
Készen is vagyunk. Az effekt bekapcsolásához nyomjuk meg a Super (Windows gomb, a ctrl és az alt között) + F4 billentyűkombinációt.

12 thoughts on “Android szerű Live Wallpaper Ubuntura

 1. Hello!
  Nekem azt írja ki mikor telepíteni szeretném, hogy „E: Az alábbi csomag nem található: compiz-plugins-livewallpapers”.
  Tudna valaki valami megoldást mert nagyon érdekelne ,hogy is néz kk igazából.
  Köszi

 2. Bocsi, én még teljesen új ubuntu felhasználó vagyok és nekem ez nem sok mindent mond. Ubuntu 10.04 verziót raktam fel. Ehez megoldható valahogy?

 3. Hello!
  Nekem nem mozog, pedig minden úgy csináltam ahogy le van írva, hibát nem jelzett.

 4. Nekem 10.10 van, mégsem megy, mindent megfelelően csináltam. Ha valakinél problémák vannak szerintem driver probléma okozhatja a problémát, ha pl Ati(mai nevén AMD) vagy integrált videókártyája van a gépében akkor nem biztosított minden funkció, mivel csak az NVidia szolgáltat drivereket a Linuxos disztribúciókhoz(tudtommal), egyéb videókariknál a disztrók készítőjeinek kell megírni a drivereket és szoftvereket hogy működjenek az általunk használt hardverek.

 5. És hát legjobban csak a videókártyák gyártói tudják a saját hardverük pontos működését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .