Automatikus bejelentkezés Windows alatt

Otthoni, egy ember által használt gépen felesleges lehet, hogy mindig be kell jelentkeznünk. Szerencsére ezt a bejelentkezést lehet automatizálni.
A leírás működik Windows XP, Vista és 7 alatt is.

Nyissuk meg a Futtatás ablakot. Ehhez nyomjuk le a Win és R gombokat, majd írjuk be a következőt és enter (ha az UAC be van kapcsolva, akkor meg kell erősíteni a folytatást):

control userpasswords2

Futtatás Windows Vista alatt
Futtatás Windows Vista alatt

Majd vegyük ki a pipát a „A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni” (Users must enter a user name and password to use this computer) opció elől.
Felhasználói fiókok
Felhasználói fiókok

Kattintsunk az OK gombra, majd adjuk meg azt a felhasználót és annak jelszavát, aki automatikusan belépjen (a felhasználónév mezőt a Windows automatikusan kitölti a bejelentkezett felhasználó nevével)
Jelszó megadása automatikus bejelentkezéshez
Jelszó megadása automatikus bejelentkezéshez

17 thoughts on “Automatikus bejelentkezés Windows alatt

 1. És ez miért jó?
  Ha van jelszó, de automatice bejelentkezik, akkor az ugyan olyan mintha nem is lenne jelszó. És azt könnyebb beállítani, mint ezt.
  Ne érts félre, nem kérdőjelezlek meg, tisztelem a munkádat, eddig sok „Hogyan”-ra kaptam választ.

 2. A jelszó még más műveletekhez azért kell(het). Szerintem az olyan kényelmeseknek van ez, aki bekapcsolja a gépét, elrohan budira, és nem a kiskacsát szeretné látni, mikor végzett, hanem a talpraállt masinát.
  Azt mindenki saját maga eldönti, hogy a kényelméért mennyi biztonságot áldoz. 🙂

 3. Nálam pl. van külön fiók magamnak, meg egy Rendszergazdai fiók.
  Mivel a rendszergazdai fiók csak telepítéshez kell (ugye az ember nem használja a gépét rendszergazdaként), így jól jön, hogy automatikusan el tud indulni a Windows a megadott userrel.

 4. Ez például arra nagyon jó, hogy az SP2 után a .net-nek külön felhasználói fiók készül, ergó 1 felhasználó (természetesen az alapértelmezett rendszergazdai és vendég fiók mellett) esetén IS be kell jelentkezni.
  A másik eset, ha távolról szeretnéd a gépet elérni, akkor alapvetően üres jelszót nem szeret a gép, vagyis valamilyen jelszót meg kell adni. De nem csak a távoli elérés esetén kell begépelni, hanem minden bejelentkezés esetén is.
  Hirtelen ennyi … de ez egy valóban jó megoldás, jó ideje használjuk.

 5. Egy másik megoldás.
  Start, Search, beírjuk netplwiz és ha fent megjelent a találat entert nyomunk.
  A felnyíló ablakba kiválasztjuk a felhasználót, fent az User must…. elől kivesszük a pipát, Aply, az ablakba kétszer beírjuk a jelszót majd ok és legközelebb az a felhasználó fog bejelentkezni automatikusan akit beállítottunk.
  Ugyan itt az Advenced fülön beállíthatjuk a CTR+Alt+Del billentyűk használatát. Aminek viszont az autobejelentkezés esetén nem sok értelme van.

 6. helyi hálózaton keresztül csatlakozok a netre:
  internetszolgáltató -> router -> másik gép
  \
  én gépem WinXp
  tehát üdvözlőképernyő letiltva
  be lehet állítani mégis az üdvözlőképernyőt?
  csatlakozási eszköz: netgear wg111v2

 7. nálam nincsen pipa a „használathoz jelszót kell megadni” előtt…
  Ekkor lehet tenni valamit?

 8. Én arra használom hogy a többfelhasználós rendszeremben bejelnetkezzen a fiókomban ha TVműsort akarok felvenni a TVtunerről.Az alaplap ugyanis elindul megadott időben, a felvétel is de csak akkor ha be vagyok jelentkezve.Mivel 3 felhasználói fiók van a gépen ez másgogy nem kivitelezhető.

 9. Freddy: ha az üdvözlőképernyő le van tiltva (ha helyi hálózaton keresztül csatlakozol a netre), akkor nincs automata bejelentkezés, de ezzel a trükkel mégis be lehet kapcsolni

 10. Sziasztok!
  Segítségeteket szeretném kérni a következőben, hogy lehet úgy letiltani az XP-t, hogy ne lehessen megkerülni a bejelentkezés, még rendszergazdaként sem.
  előre is kösz
  Pain

 11. Egy ötlet.
  Én azért használom ezt a funkciót, h ha éjjel települnek frissítések, és a gép újraindul, ne akadjon meg bejelentkezésnél.
  Ugyanakkor, h a biztonságot se adjuk, egy batch fájlt betettem autostartba, és bejelentkezés után lock-olja is a gépet (első indításkor).
  A batch tartalma:
  @echo off
  rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation
  cls
  (ezt kell elmenteni valami.bat néven [jegyzettömb])
  Flash

 12. bazz nekem pont forított a problémám mikor elindítom a gépet már tölti be is mindent azt hiába állítom be a jelszót akk is csinálja

 13. üdvözlöm sajnos nemtudok belépni a windows live mesengerbe tegnap óta szeretném segítségüket kerni köszönöm

 14. Elfelejtett jelszó szolgáltatást kellene igénybe venni a Live ID-ben ,
  hátha valamit elgépeltél … vagy csak a CapsLock „beragadt” pl …
  Üdv : Rob

 15. Elfelejtett jelszó szolgáltatást kellene igénybe venni a Live ID-ben ,
  hátha valamit elgépeltél … vagy csak a CapsLock \beragadt\ pl …
  Üdv : Rob

 16. „A másik eset, ha távolról szeretnéd a gépet elérni, akkor alapvetően üres jelszót nem szeret a gép, vagyis valamilyen jelszót meg kell adni. De nem csak a távoli elérés esetén kell begépelni, hanem minden bejelentkezés esetén is.”
  Pl nekem is, az asus oplay -nél csak akkor csatlakozik ha név jelszó van megadva, meg így biztonságosabb de a sz.gépnél nem akarom mindig beírosgatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .