Bejelentkezés letiltása ha a tartomány nem elérhető

Ha egy Windows XP tartományi tag, azonban a tartomány nem elérhető, a felhasználó a helyileg tárolt hitelesítő adatok alapján még be tud jelentkezni. Azonban meghatározhatjuk, hogy hány alkalommal engedjen be így felhasználókat, valamint le is lehet tiltani a gyorsítótárazást, tehát a bejelentkezést is, amennyiben a tartomány nem elérhető.
A leírásban írtak működnek Windows XP-vel és Windows Vista-val is.
Indítsuk el a Rendszerleíróadatbázis szerkesztőt, a Start menü, Futtatásba beírt regedit.exe paranccsal, rendszergazdai (vagy tartománygazdai) jogkörrel.
Menjünk a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon kulcsra, majd nyissuk meg szerkesztésre (dupla kattintás) a cachedlogonscount szót.

regedit
regedit

Az itt lévő érték határozza meg, hogy hányszor lehet belépni a helyileg tárolt hitelesítő adatokkal. Ha ezt átírjuk 0-ra (nullára), akkor nem tárol helyileg a Windows hitelesítő adatokat, így be se lehet lépni ha nem elérhető a tartomány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .