blackPanther OS v10.1.1-re JDownloader telepítése

JDownloader olyan nyílt forrású, platform független szoftver amit Java-ban írtak. A letöltés kezelő egyszerűsíti és kényelmessé teszi a fájlok letöltését az olyan fájlmegosztó oldalakról (összesen ~ 211 félét) mint például a Rapidshare.com vagy Megaupload.com amit egyébként csak a prémium felhasználók számára érhető el. Alkalmas youtube videok lementésére, konvertálásra. Egyéb lehetőségek: beépített tömörítő, ellenőrző, szétdarabolt adatok összefűzése, időzíthető letöltések, encryption stb.

A telepítéshez szükséges a java, töltsük le.

Java telepítő letöltése

A letöltés végeztével telepítsük a java-t

sh jre-6u18-linux-i586.rpm.bin

a licence elfogadása után települ is.
Töltsük le a JDownloadert.
JDownloader

JDownloader letöltése

jd.sh t letöltjük és futtathatóvá tesszük.

chmod +x jd.sh
 

telepítjük.

./jd.sh

egy ablak ugrik fel, ami elkezdi leszedni a program függőségeit stb. Megvárjuk még befejezi, majd elindul egy konfigurációs ablak, ahol betudjuk állítani a nyelvet(magyarul is tud) és a letöltési helyet, FIGYELEM (Linux guruknak nem kötelező 🙂 )az alapértelmezett letöltési helyet ajánlatos megváltoztatni mert a legtöbb fájlkezelő nem fogja látni alapból, jobb a békesség változtassuk meg.
a program elindul.
Minden szép és jó , de nem kerül be a menübe semmi indító fájl , de szerencsénkre a jd.sh az indításra is alkalmas ,ami egyben update feladatokat is ellát, lehet a helyén ahol van onnan indítani, de a menübe is betudtam 1 perc alatt szerkeszteni és meg is mutatom hogyan.
Ez egy video tutorial:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .