Böngészőváltás: Hogyan vigyük át adatainkat Chrome-ból Firefox-ba?

Ha szeretnénk kipróbálni a Chrome helyett valami mást, például a Firefox Quantum-ot, akkor a Firefox igencsak megkönnyíti a dolgunkat, hiszen importálhatjuk könyvjelzőinket, jelszavainkat, bőngészési előzményeinket és a sütiket is közvetlenül a Chrome-ból. A folyamat Microsoft Edge és Internet Explorer esetén is működik.

A Firefox általában rákérdez ezekre az importlásokra az első alkalommal, amikor feltelepítettük. ha azonban már használtuk a Firefox-ot, és most akarunk importálni, akkor ezt manuálisan kell megtennünk. Kattintsunk a könyvjelző ikonra a jobb felső sarokban, majd a könyvjelzők megjelenítése (Ctrl + Shift + B) opcióra. Ezután pedig navigáljunk az importálás és mentés részlegbe, majd válasszuk ki az importálás másik böngészőből opciót! Ha könyvjelzőket szeretnénk cska importálni HTML-ből vagy könyvjelzőket szeretnénk exportálni HTML-be, akkor erre is itt van lehetőség.
A másik böngészőből való importálás kiválasztása után válasszuk ki a Chrome-ot a varázslóban, majd kattintsunk az importálás opcióra. Bizonyosodjunk meg a folyamat előtt, hogy minden Chrome böngészőablak be van zárva. A program rá fog kérdezni, hogy mely adatokat akarjuk importálni. Ha több különböző Chrome böngészői profilt is létrehoztunk, akkor megkérdezi, hogy melyiket szeretnénk importálni. A Firefox alapértelmezett módon importálni fogja a Chrome mentett jelszavait, sütijeit, böngészési előzményeit és könyvjelzőit. Ha valamelyikre nincs szükségünk, akkor a varázslóban kipipálhatjuk.

A Firefox sajnos nem tudja importálni a bővítményeket, ezeket nekünk kell majd manuálisan újra letölteni Firefox alatt. A nagy, mindenki által használt bővítmények valószínűleg mindkét platformon elérhetők, viszont a kisebbek lehet, hogy csak az egyiken. Ez a velejáró veszély, ha böngészőt váltunk, ezért érdemes megnézni, hogy a számunkra fontos bővítmények az új böngészőben is megtalálhatók-e.
A Firefox rendelkezik egy szinkronizálási funkcióval, mely automatikusan egyezteti adatainkat különböző eszközeink között, ha mindenhol ugyanazt a platformot használjuk. Ezt a Firefox fiókban ellenőrizhetjük, és elég, ha minden eszközünkön egyszer bejelentkezünk fiókunkba. A Firefox szinkronizálni fogja a megnyitott ablakokat, az előzményeket, beállításokat, bővítményeket és egyebeket.

Böngészőt váltani manapság már rendkívül egyszerű, hiszen nem kell újra mindenhol megadni adatainkat az importálási funkcióknak köszönhetően!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .