Böngészőváltás: Hogyan vigyük át adatainkat Chrome-ból Firefox-ba?

Ha szeretnénk kipróbálni a Chrome helyett valami mást, például a Firefox Quantum-ot, akkor a Firefox igencsak megkönnyíti a dolgunkat, hiszen importálhatjuk könyvjelzőinket, jelszavainkat, bőngészési előzményeinket és a sütiket is közvetlenül a Chrome-ból. A folyamat Microsoft Edge és Internet Explorer esetén is működik.

A Firefox általában rákérdez ezekre az importlásokra az első alkalommal, amikor feltelepítettük. ha azonban már használtuk a Firefox-ot, és most akarunk importálni, akkor ezt manuálisan kell megtennünk. Kattintsunk a könyvjelző ikonra a jobb felső sarokban, majd a könyvjelzők megjelenítése (Ctrl + Shift + B) opcióra. Ezután pedig navigáljunk az importálás és mentés részlegbe, majd válasszuk ki az importálás másik böngészőből opciót! Ha könyvjelzőket szeretnénk cska importálni HTML-ből vagy könyvjelzőket szeretnénk exportálni HTML-be, akkor erre is itt van lehetőség.
A másik böngészőből való importálás kiválasztása után válasszuk ki a Chrome-ot a varázslóban, majd kattintsunk az importálás opcióra. Bizonyosodjunk meg a folyamat előtt, hogy minden Chrome böngészőablak be van zárva. A program rá fog kérdezni, hogy mely adatokat akarjuk importálni. Ha több különböző Chrome böngészői profilt is létrehoztunk, akkor megkérdezi, hogy melyiket szeretnénk importálni. A Firefox alapértelmezett módon importálni fogja a Chrome mentett jelszavait, sütijeit, böngészési előzményeit és könyvjelzőit. Ha valamelyikre nincs szükségünk, akkor a varázslóban kipipálhatjuk.

A Firefox sajnos nem tudja importálni a bővítményeket, ezeket nekünk kell majd manuálisan újra letölteni Firefox alatt. A nagy, mindenki által használt bővítmények valószínűleg mindkét platformon elérhetők, viszont a kisebbek lehet, hogy csak az egyiken. Ez a velejáró veszély, ha böngészőt váltunk, ezért érdemes megnézni, hogy a számunkra fontos bővítmények az új böngészőben is megtalálhatók-e.
A Firefox rendelkezik egy szinkronizálási funkcióval, mely automatikusan egyezteti adatainkat különböző eszközeink között, ha mindenhol ugyanazt a platformot használjuk. Ezt a Firefox fiókban ellenőrizhetjük, és elég, ha minden eszközünkön egyszer bejelentkezünk fiókunkba. A Firefox szinkronizálni fogja a megnyitott ablakokat, az előzményeket, beállításokat, bővítményeket és egyebeket.

Böngészőt váltani manapság már rendkívül egyszerű, hiszen nem kell újra mindenhol megadni adatainkat az importálási funkcióknak köszönhetően!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .