Egycsokorba gyűjtöttük az ingyenes zeneszerkesztő programok legjavát

zeneszerkesztő

Nem kell ahhoz feltétlenül DJ-nek lennie az embernek, hogy a zeneszerkesztő programok színes skáláját végig zongorázva tökéletesítse ezirányú képességet. S milyen „varázslatot” is művelhetünk egy minden ízében praktikus zenekészítő programmal?

Nos, a lehetőségek szinte végtelenek: a kliprészek kivágásától kezdve, több dal egyes részeinek összevágásán keresztül, egészen a zavaró zajok kiiktatásáig bármit megtehetünk a „kísérleti alannyal”, amihez csak kedvünk szottyan.

Nem árt persze kicsit rágyúrni a témára, mielőtt bősz zeneszerkesztésbe kezdenénk – ez a cikk pedig elsősorban azoknak íródott, akik elsőízben ismerkednek a zeneszerkesztő programok izgalmas világával. Az egyik legjobbat a végére hagytuk: a listázott szoftverek ingyenes zeneszerkesztő programok, így fizetnünk sem kell, ha zeneszerkesztésbe vágnánk a fejszénket.

Sokoldalú zenevágó program, amit lehetetlen nem szeretni

 

Az Audacity a zeneszerkesztő programok egyik legnépszerűbbike, nem véletlenül. Rendkívül platform-kompatibilis: nemcsak a Windows, de a Linux és a Mac rendszerrel rendelkező gépeken is jól fut. Hála egyik legpraktikusabb bővítményének, az FFmpeg-nek, a szoftver az audiofájlok színes spektrumát fogadhatja be, az örök klasszikusokon, a WAW-on és az MP3-an kívül a FLAC-et és MP2-t is szerkeszthetünk a segítségével.

A hangszerkesztő programok e típusa roppant felhasználóbarát, még abban az esetben is könnyen elboldogulunk, ha elsőízben dolgozunk zeneszerkesztővel. Ha esetleg tanácstalanok vagyunk, a program virtuálisan fogja a kezünket, nagyszerűen végig vezet az egyes lépéseken.

Zenevágás, nemkívánatos hangok, zajok kivágása, avagy miért imádjuk az Audio Cutter-t?

Az Audio Cutter nagyon hasznos ingyenes szoftver, különösen, ha egy minden ízében praktikus zenevágó programot keresünk. A program a helyi mappákban lévő fájlok feltöltését is támogatja. Az Audio Cutter webalapú, és bizony nem lehet róla elmondani, hogy ne volna böngészőbarát.

Sőt, a legtöbb böngészőben remekül fut, és ahogy említettük, az online programot bármikor összekapcsolhatjuk a gépünkre lementett hangfájlokkal.

A gazdag eszköztárral rendelkező WavePad

A zeneszerkesztő programok gazdag világában a WavaPad is roppant népszerű, s ezt különösen sokoldalúságának és felhasználóbarát kivitelezésének tudhatjuk be. A WavePad eszköztára már-már kimeríthetetlen forrása a nagyszerűbbnél nagyszerűbb funkcióknak.

ingyenes zeneszerkesztő program

Nemcsak Windows, de Mac operációs rendszerrel is pazarul működik – bár igaz, ami igaz, néhány elenyésző esetben a Mac rendszereknél akadhatnak kisebb problémák a szoftver használata közben. A WavePad nagy előnye, hogy általa egyszerre több fájllal is dolgozhatunk, és céljaink függvényében vághatjuk, újraírhatjuk azokat.

És akkor lássunk néhány ízig-vérig professzionális szoftvert is

No, nem mintha a fentiekben felsorolt szoftverek ne szolgálnák ki szépen az igényeinket, de tény, hogy minél többet foglalkozunk zeneszerkesztéssel, annál tapasztaltabbak leszünk – annál többre vágyunk. E célból lettek megálmodva a valóban profi zeneszerkesztő programok, úgymint a nagytudású Vidmore Video Converter.

A szoftverrel kedvünkre igazíthatjuk az adott zeneszám hangerejét, késleltethetjük is a hangot, de igény esetén akár több dalt is eggyé „kovácsolhatunk”, s mindezt a legapróbb részletekig személyre szabottan. A szóban forgó szoftver többplatformos program, és bizony még tapasztalat fejében is beletelik némi időbe, míg felfedezzük az összes funkcióját.

Zenét a mobilunkkal is szerkeszthetünk

A Super Sound azoknak a felhasználóknak lett kitalálva, akik a mobiljukkal vágnának bele a zeneszerkesztés izgalmas tevékenységébe. A Super Sound valóban szuper, aminek különösen az Android felhasználók örülhetnek, hiszen a program alapvetően az Android oprendszeren fut.

A szoftverrel sokféleképpen és nagyon precízen vághatjuk a zeneszámokat, ám ez még korántsem minden. A praktikus kis applikációval videókat is szerkeszthetünk, elhalványítva, változatos effektusokkal felturbózva azokat. A mobil applikációval az adott zene hangerejét és hangmagasságát is a kedvünkre igazíthatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .