Érkezik a Windows 10 új „Calls” funkciója

Windows

A Windows Calls, avagy Hívások funkciót nemrég jelentette be a Microsoft egy konferencián, és azt is elmondták, hogy minden Android 7.0-nál nagyobb verziószámú androidos telefonnal igénybe lehet majd venni ezt a szolgáltatást. Az applikáció most kerül a béta teszterek kezeibe a Windows Insiders program keretében, tehát a népnek még egy kicsit várnia kell erre a praktikumra, azonban remélhetőleg már nem túl sokat! Na de miért jó ez az új Windows Calls dolog?Windows 10
Nos, sokan használnak már hasonló programokat. Ott van a Skype, a Viber és egyéb alkalmazások, azonban a Microsoft célja az volt, hogy szépen áttereljen mindenkit saját operációs rendszerére. A Calls lehetővé teszi, hogy fogadjuk Android telefonunkra érkező hívásainkat a PC-n vagy a laptopon. Számítógépünkről hívások indítására is lesz lehetőség, továbbá az is kivitelezhető lesz, hogy egy telefonon megkezdett hívást egy számítógépen folytassunk. Ha egy hívást nem akarunk fogadni, akkor jelezhetünk foglaltat a gépről is, továbbá küldhetünk automatikus üzeneteket válaszul.
Mindehhez csak egy olyan okostelefonra lesz szükség, melyen Android 7.0 vagy újabb szoftver van, és egy olyan gépre, melyen van Bluetooth adóvevő. Jó hír az is, hogy a telefon-PC-monitor közötti képcserével ellentétben itt nem lesz szükség meghatározott verziójú Bluetooth hardverrel sem a gépnél, sem a telefonnál. A Microsoft állítása szerint az új funkció csak a Windows 10 19H1 verziójától és az operációs rendszer 18362.356 számú verziójától felfelé lesz elérhető. Mindez azt jelenti, hogy valamikor Október vége felé várhatjuk a végleges Call funkció bekerülését a rendszerbe. Miért praktikus ez? Több okból is.Windows 10
Egyrészt nem kell folyton a telefonért nyúlni, ha hívnak munka közben, továbbá nem kell kihangosítóra sem tenni a telefont, míg a gépen asszisztálunk valakinek például telefonálás közben. Minden kezünk szabadon marad, egyszóval a számítógépezés és a telefonálás egyszerre nem lesz kényelmetlen. Hasznos az is, hogy mivel a hívások a számítógépre érkeznek, a beszélgetéseket könnyebb rögzíteni. A telefonon nem mindig kivitelezhető ez, speciális programokra van szükség, a gépen viszont viszonylag egyszerűen megoldható.
A Windows Calls egy remek újdonság lehet mindenki számára, aki sokat telefonál számítógépezés közben. Érdemes kipróbálni majd, hogy milyen lehetőségeket tartogat, csak ne felejtsük el, hogy Android 7.0-nál fejlettebb telefon kell hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .