Evolution beállítása Gmailhez

Aki nem tudná, az Ubuntu alap levelezőprogramjáról van szó, és ha már rendszerrel együtt kapjuk, mért ne üzemelnénk be? Bár a leírás Gmail felhasználóknak szól, akár más e-mail rendszert használók is be tudják állítani a levelezést vele, természetesen átírva a pop és az smtp kiszolgálót.

 1. Engedélyezzük Gmailen A POP-ot és az IMAP-ot (Beállítások/Átirányítás POP/IMAP).
  POP és IMAP engedélyezése
  POP és IMAP engedélyezése
 2. Indítsuk el az Evolutiont, majd az első két kérdésnél a „Tovább” gombra kattintsunk rá.
  Evolution első indítása
  Evolution első indítása
 3. Adjuk meg nevünk, és e-mail címünk (ha nem használunk válaszcímet akkor hagyjuk üresen és a szervezet nevét sem kötelező megadnunk).
  Név és email cím megadása
  Név és email cím megadása
 4. A következő ablakban a kiszolgáló típusának a következőket adhatjuk meg:
  • Ha POP elérést szeretnénk: A kiszolgáló típusa legyen POP, a kiszolgáló címe pedig pop.gmail.com. A Biztonságos kapcsolatnál a listából az SSL opciót válasszuk.
   POP3 elérés beállítása
   POP3 elérés beállítása
  • Ha IMAP elérést szeretnénk: Kiszolgáló típusa IMAP, kiszolgáló címe: imap.gmail.com. A biztonságnál válasszuk ki az SSL titkosítás opciót.
   IMAP elérés beállítása
   IMAP elérés beállítása
 5. A hitelesítés típusánál hagyhatunk mindent úgy ahogy van, ha gondoljuk jegyeztessük meg jelszavunk.
 6. A fogadás beállításai című ablaknál állítsunk mindent úgy ahogy nekünk jó, ez már egyértelmű.
  Levélfogadás beállításai
  Levélfogadás beállításai
 7. A levél küldése nevű ablakban a kiszolgáló legyen smtp.gmail.com és használjunk szintén SSL titkosítást, a kiszolgáló megköveteli a hitelesítést gombon pedig legyen pipa.
  Levélküldés beállításai
  Levélküldés beállításai
 8. A postafiók kezelésnél nevezzük el fiókunkat.
  Postafiók-kezelés
  Postafiók-kezelés
 9. Az időzóna legyen Európa/Budapest (vagy ami lakóhelyünknek megfelel) – opcionális, nem minden esetben kérdezi meg az Evolution

És már kész is az Evolution+Gmail páros!

13 thoughts on “Evolution beállítása Gmailhez

 1. Üdv!
  Tetszene nekem ez az evolution, csak vki azt árulja el nekem, hogy ha kapok egy mailt a beérkezett üzeneteknél elolvasom és utána az összes levél fülnél megjelenik olvasatlanként. Ez minden inditáskor így van. Valamint még az, hogy múltkor több mailemet töröltem és azokat is megjelenítette a program ezt honnan ha friss a rendszer? Thunderbird alatt nincs ilyen.
  Kiváncsi vagyok a megoldásra, ha vki tudja akkor írja meg legyen szives!
  Köszi

 2. hmm, megnézem, nekem nem csinálja ezt. gmailnál a labsos cuccok között van imap modul, azt kapcsold be, és akkor a gmailnál több imapos opció lesz.

 3. helo!
  részben off amit kérdezni szeretnék, de ha már evolutionról van szó..
  szóval azt be lehet valahogy állítani, hogy ha „kiikszelem” (azaz bezárom) az evolutiont, akkor a háttérben fusson tovább, úgy értem ezt mint az empathynál történik. mert hát nem akarom hogy mindig foglalja az asztalon a helyet, ha viszont kiikszelem akkor meg nem értesít a levelekről.
  köszi és bocs

 4. Charlie, beállítottam és müködik, miutan elolvastam az üzenetet a köv inditásra már az összes levél mappában is olvasottá válik.
  Amúgy Naive kérdése engem is érdekelne.
  Köszi a segitséget!

 5. Visszajelzés: ittahelye.hu
 6. Készítettem képernyőképeket teszt elek tevékenykedéséről, mikor épp beállítja a gmail-t címjegyzékként és alapértelmezett naptárként az evolutionba. Megírjam-e vagy elküldjem-e kiegészítendő?
  Ákos

 7. Visszajelzés: Hogyan? » Teszt Elek esete a Gmail címlistával és a Google naptárral
 8. Ugyan nem gmail-hoz, hanem vipmail/indamail-hoz állítottam be, ma a párom postafiókját a leírásod segítségével (pop3/smtp) de tökéletesen működik! Köszönöm!
  Akit érdekel esetleg, azoknak a tűzfalszabályoknál én a pop3-hoz a szerverek ip számait adtam meg, és nem portot nyitottam közevetlenül (elvileg a 110-es port kellene, de minek nyisd ki, talán így valamivel biztonságosabb, ha még létezik ez a szó az internet világában.)
  Ezek az IP számok a pop3.vipmail.hu szerverei:
  91.83.45.53, 91.83.45.54, 91.83.45.55
  Vedd fel a tűzfalszabályokba! És ne felejtsd el hogy előtte be kell lépni a vipmailos/indamail-os fiókba is, és be kell majd állítanod egy jelszót a pop3-hoz.
  Sajnos a szolgáltatóm nem volt hajlandó megadni az smtp kiszolgálásához szükséges IP számokat, így maradt mail……hu beirás a kimenő tűzfalszabályoknál.

 9. [re=7537]szemike[/re]: Teljesen mindegy, hogy tűzfalba IP-t vagy domain nevet írsz be, a tűzfal automatikusan feloldja a domain neveket és a válaszként kapott IP címekre alkalmazza a szabályt.

 10. Üdv!
  A leírás fantasztikus. Köszi.
  A kérdésem az, hogyan tudok kezelni több címet egymástól függetlenül?
  —pl–
  1-e-mail
  Beérkezett üzenetek
  Elküldött
  Kuka
  ..
  2-e-mail
  Beérkezett üzenetek
  Elküldött
  Kuka
  ..
  —-
  köszi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .