Extra újdonságok a Windows 10 Redstone 5 frissítéséből (1. rész)

A Redstone 5-ös frissítés 2018 őszére van beütemezve és számos újdonságot tartalmaz. A fő újításokról egy korábbi cikkünkben már írtunk (vágólap előzmények, Dark téma, szinkronizáció eszközeink között), azonban számos olyan huncutság került a felszínre az elmúlt hetekben/hónapokban, melyek szintén érdekesek lehetnek.

A ’Your Phone’ applikáció
A Your Phone-al a Windows 10 egyszerűbbé teszi a Windows okostelefonok integrációs funkcióinak használatát és beüzemelését is. Az érdekesség az, hogy az Androidos felhasználókra is gondoltak, ugyanis az Android 7.0 vagy újabb rendszert futtatók számára a Your Phone applikáció használatával azonnali hozzáférést kapunk telefonon tárolt fotóinkhoz a számítógépről.
A jövőben a Microsoft az értesítések és üzenetek szinkronizálását is tervezi az Android és Windows eszközök között. Ezek a szinkronizálási funkciók egyébként jelenleg a Cortana-ban elérhetők, viszont a Microsoft könnyebben felfedezhetővé akarja őket tenni. Az iPhone-okkal sajnos más a helyzet, és kevesebb lehetőség érhető el IOS felhasználók számára a platform regulációi miatt.

Új Screenshot eszköz
A klasszikus PrintScreen funkció minden Windows felhasználó számára ismert, azonban a Redstone 5-el ez a következő szintre fog lépni, ugyanis az új ’Sketch’ eszköz által nem csak a teljes képernyőről, hanem a képernyő bármely szegmenséről, a rendszerben megnyitott bármely ablakról, tab-ról is készíthetünk majd képet. Nem kell többé utólag megnyitni egy képszerkesztőben egy képet, hogy a Printscreen-eket szerkesszük!
A kép elkészítése után zoom-olhatunk bármely szekcióra, és hozzáadhatunk rajzokat, egyebeket is! A Sketch eszközt a ’Windows+Shift+S’ paranccsal lehet megnyitni. A Redstone 5-ben még élni fog az eddig ismert ’Snipping’ eszköz, azonban hamarosan el lesz távolítva a rendszerből.
Mobilhálózat fejlesztések
A Microsoft-nál egy új ’Net Adapter’ driver koncepciója van készülőben, mely javítani fogja az LTE hálózatot (Sim kártya, USB modem) használó PC-k kapcsolatának megbízhatóságát. Ez a driver az alapértelmezett driver az 17677-es számú build után.

A Windows Defender-ből Windows Security lesz!
A klasszikus Defender új nevet kapott: Windows Security-re lett keresztelve. A Virus & Threat Protection (vírusok és veszélyelhárítás) szekciók alatt minden potenciális veszélyforrás fel van sorolva. Engedélyezhetünk továbbá egy ’Block Suspicious Behaviors’ (gyanús tevékenységek blokkolása) nevű opciót is, mely javítja gépünk biztonságát internetezés során.
A Redstone 5 hamarosan érkezik, és az újdonságok listája még mindig nem teljes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .