Extra újdonságok a Windows 10 Redstone 5 frissítéséből (3. rész)

Sokat megtudtunk már arról, hogy mi fog érkezni a 2018 őszében megjelenő Redstone 5 frissítésben a Windows 10-hez. A legutóbbi Edge filézős rész után íme az utolsó néhány vagányság, melyet élvezhetünk majd a hamarosan megújuló Windows 10-ben!

Könnyű HDR Setup
A Beállítások<Rendszer<Kijelző szekcióban van egy új ’Windows HD Color’ (HD színek) oldal, mely megmondja nekünk, hogy monitorunk kompatibilis-e a ’high dynamic range’ (HDR) és a ’wide color gamut’ (WCG) tartalmakkal. Ezek a protokollok egyre gyakoribbak az igazán minőségi 4k monitoroknál, így, ha ilyen megjelenítéssel tervezünk dolgozni a későbbiekben, akkor hardverünket is ennek megfelelően kell ezentúl megválasztani.
Azon felül, hogy HDR és WCG információkat kínál számunkra, a lapon a HDR funkciókat is módosíthatjuk, továbbá a lap kijelez HDR kompatibilis tartalmakat is, mint fotók, videók, játékok és applikációk.

Rejtett ablakkeretek és akrilikusabb dizájn
A Windows 10-ben a megnyitott ablakok keretei kevésbé lesznek ezentúl láthatók, és minden ablak egy szürkés keretet fog kapni, melyek egymás árnyékába mosódnak. A színezett ablakkeretek természetesen visszaállíthatók lesznek, ha színesebb dizájnt szeretnénk. Sok felugró ablak is árnyékokat fog kapni. Ilyenek lesznek például a Microsoft Edge-ben, amikor jobb klikkel felhozzuk a kontextus menüt.
Ezek a változtatások a Microsoft ’fluent design’ (folyamatos dizájn) elvet követik, mely a Fall Creators Update óta lett szépen lassan realizálódva. Ezek a változások olyan helyeken is elő fognak jönni, mint a Windows Security applikáció, a Timeline és a Sets sáv.

Energiafelhasználási részletek a feladatkezelőben
A feladatkezelő két új oszlopot fog kapni a már meglévők mellé a fő folyamatok részlegben. Az új oszlopok az energiafelhasználással lesznek kapcsolatosak és megmutatják a felhasználónak, hogy mely applikációk használják a legtöbb energiát a processzor, grafikus kártya és merevlemez felhasználás által. Ez az újítás főleg a laptop felhasználók számára lesz fontos, hiszen megnézhetik, hogy mely alkalmazások merítik a leginkább az akkumulátorokat. Az adatok mindig az éppen aktuális energiafelhasználást fogják mutatni, de lesz egy ’trends’ ablak is, mely az elmúlt 2 perc fogyasztását összegzi.
Az igazság az, hogy lehetne még írni újdonságokról, de akkor hol a meglepetés? A legfontosabbakat összegeztük. Most már csak az a feladatunk, hogy megvárjuk, míg ténylegesen kijön a Redstone 5 és teszteljük az újdonságokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .