Ezektől a tényezőktől függ az Iphone akkumulátor állapot

Az almás logóval ellátott mobilok soha nem látott népszerűségnek örvendenek, ám a hosszú távú, elégedett használathoz elengedhetetlen a kifogástalan Iphone akkumulátor állapot minél tovább történő megóvása. Ez nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt elsőre gondolnánk, hiszen a mai csúcsmobilok minden szempontból ki vannak hegyezve és ez nem csak a teljesítményre igaz, de az aksi vonatkozásában is. Senki sem szeretne vastag telefont a zsebébe, ugyanakkor az üzemidő sem lehet egy napnál rövidebb.

Emiatt a telepek egyre vékonyabbak, ami az Iphone akkumulátor állapot megvédését csak tovább nehezíti. Szerencsére a kaliforniai vállalat megoldásai alig különböznek a többi típusban használt áramforrásoktól, így az állagmegóvás során ugyanazokra a lépésekre kell kiemelt figyelmet fordítanunk, mint az összes többi telefon, táblagép és notebook esetében. Örömteli hír az is, miszerint az Iphone akkumulátor állapot védelmére szoftveres megoldások is a rendelkezésünkre állnak, ám körültekintő használat és következetes hozzáállás nélkül ezek önmagukban nem feltétlenül elegendőek.

A legjobb módszerek az Iphone akkumulátor állapot megóvására

Az igazság az, hogy az aksik idő előtti elöregedéséért javarészt azok a berögzült – egyébként hibás – felhasználói szokások tehetők felelőssé, amelyekről azt gondoljuk hogy nincsenek hatással a telep állapotára, vagy épp segítik annak állagmegóvását. A legnagyobb számban előforduló baklövés épp a töltési módszerrel kapcsolatos és az Iphone akkumulátor állapot gyors romlásához vezet.

 

Tudniillik még mindig elterjedt tévhit, hogy akkor tesszük a legjobbat, ha teljesen feltöltjük az aksit és azt hagyjuk is lemerülni. Valójában a mai, elterjedtnek számító lítiumion egységek ezt nagyon nehezen viselik. Az optimális töltöttségi tartományuk 40 és 80 százalék között van, azaz akkor járunk el jól, ha ebben a sávban tartjuk. Nem ajánlott tehát teljesen lemeríteni, miképp maximumra tölteni sem telefonunkat. Fontos azonban szem előtt tartanunk, miszerint attól, hogy ez esetenként mégis megtörténik, még nem fog károsodni a készülék áramforrása. Ugyanakkor ne tegyük éjszakára töltőre és ne is centizzük ki minden nap, hogy épp csak pár százalékon álljon, amikor csatlakoztatjuk. A hangsúly itt a rendszerességen van, hiszen azzal ártunk igazán.

Ennek kapcsán szem előtt kell tartani azt is, hogy az aktuális Iphone akkumulátor állapot nagyban függ az elhasznált ciklusok számától is. A gyártó közleménye szerint 500 ciklust követően 80%-is kapacitás marad meg, azaz egyáltalán nem mindegy, mennyit is használjuk a készüléket. Lehetőleg lőjük ki a felesleges folyamatokat, ezek ugyanis folyamatosan merítik a mobilt, ami az Iphone akkumulátor állapot szempontjából káros hatással bír.

Az Iphone akkumulátor cseréje ár tekintetében akár jelentős tétel is lehet

Talán nem is gondolnánk, de ugyancsak komoly megterhelést jelent a jelentős használat töltés közben. Ennek egyszerű oka van, tudniillik ebben az időszakban a telep amúgy is felmelegszik, ha pedig játszunk, vagy videót nézünk, az további hőmérséklet emelkedéssel jár.

Az Iphone akkumulátor állapot pedig villámgyorsan romlik hő hatására, nem véletlenül van ezekben a készülékekben egy szoftveres korlát, ami megakadályozza a túlhevülést. Pontosan ilyen megfontolásból ne hagyjuk a napon, vagy épp az autóban se a mobilt, ez ugyanis végzetes következményekkel is járhat a telepre nézve.

Ha ez mégis megtörténne, akkor nem marad más, mint a szervizeltetés. Azonban az Iphone akkumulátor cseréje ár nem biztos, hogy az ínyünkre lesz, különösképp, ha gyári kiegészítőt tetetünk bele, hivatalos szervizben. Kétségtelen, hogy ez a lépés egy idő után gyakorlatilag elkerülhetetlen, hiszen amikor az Iphone akkumulátor állapot már csak 60-70 százalékos az eredeti kapacitásához képest, akkor megeshet, hogy egy teljes napot sem bír ki töltés nélkül, ami frusztráló lehet. Ám némi odafigyeléssel a csere időpontja akár hónapokkal, sőt, évekkel is kitolható, így nagyon is megéri körültekintően használni a mobilunkat.

Hamarabb vált időszerűvé az Iphone 12 mini akkumulátor csere

Sokan felkapták a fejüket a hírre 2020-ban, hogy az Apple előáll egy kisméretű változattal is, ami a maga 5,4 colos képernyőjével a hőskort idézi. Noha a vártnál kevésbé lett népszerű, még így is rengeteget értékesítettek a miniből és egy évvel később meg is érkezett az utód, amit azóta sajnos nem követett több modellfrissítés.

A problémát többek közt épp a rendelkezésre állási idő jelentette, hiszen a kisebb méret egyben visszafogott aksi kapacitást is hozott magával. Emiatt a kifogástalan Iphone akkumulátor állapot megőrzése sem volt egyszerű feladat ezeknél a típusoknál, hiszen a telepek hamar elkezdtek gyengülni. Így aztán az Iphone 12 mini akkumulátor csere a vártnál jóval hamarabb vált esedékessé, ami nem vetett túl jó fényt a modellre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .