Ezért ne álljunk neki otthon Huawei P20 okostelefonunk kijelzőcseréjének

Huawei P20 kijelzőcsere

Elmúltak már azok az idők, amikor egy meghibásodott mobiltelefont néhány otthon található szerszámmal könnyedén meg tudtunk javítani, de legalábbis alkatrészeire szedni. Egykoron mindennapos volt akkumulátort vagy elő- és hátlapot cserélni, sőt mi több, bizonyos típusoknál kisebb üzletág épült fel ezekre a kiegészítőkre. Mára azonban minden megváltozott, így még akkor is szervizhez kell fordulnunk, ha megsérült kedvenc okostelefonunk hátlapja, hiszen a modern készülékek leginkább a dizájn, valamint a különféle víz- és porálló szabványoknak köszönhetően úgy lettek tervezve, hogy ne lehessen egyszerűen szétszedni őket.
Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a mai telefonokat ne lehetne szerelni, éppen ellenkezőleg, vannak olyan modellek, melyeket viszonylag könnyű otthon is helyrehozni, ha problémát tapasztalunk velük. Ide sorolható többek között a Huawei P20, mely azon túl, hogy kifejezetten népszerű konstrukció lett, a kínai gyártónak sikerült úgy összeállítania, hogy akár házilagos körülmények között se okozzon problémát a kisebb javítások kivitelezése.
Alaposan gondoljuk át, mielőtt nekilátunk
Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy nem véletlenül működik országszerte egyre több szerviz hazánkban, hiszen egy okostelefon nagyon bonyolult, nagyon érzékeny szerkezet. Olyannyira, hogy elegendő rosszul felnyitni ahhoz, hogy végérvényesen búcsút vehessünk a vízállóságnak, sőt mi több, egy rosszul lekapcsolt akkumulátor vagy egyéb csatlakozó végérvényesen tönkreteheti az egész készüléket, és vele együtt törölheti minden személyes adatunkat.
A Huawei P20 például hiába egy mondhatni egyszerű konstrukció, összességében tucatnyi olyan kényes pontja van, ahol maradandó kárt okozhatunk benne a szereléskor, emiatt pedig már érdemes megfontolni, hogy inkább kifizetjük a szervizköltségeket, vagy kockára tesszük okostelefonunkat. Nem árt tudni, hogy a garázsban található szerszámok nem biztos, hogy elegendőek lesznek a munkálatokhoz, így megfelelő szerszámok nélkül soha ne csapjunk bele a munkába. Ehhez a következő eszközökre lesz szükségünk:

 • egy kisebb méretű csillagcsavarhúzó;
 • egy kisebb méretű torx csavarhúzó;
 • egy kisebb méretű laposfejű csavarhúzó (fém és műanyag egyaránt);
 • egy vékonyfejű, biztos fogást kínáló csipesz;
 • egy nagyon vékony műanyaglap vagy gitárpengető;
 • egy szabályozható teljesítményű hőlégfúvó;
 • egy vákuumos tappancs.

 
Ezért ne álljunk neki otthon
Mint fentebb hangsúlyoztuk már, a Huawei P20 otthoni szerelése bár nem kíván mérnöki diplomát, ellenben nagyon sok buktatóval járhat együtt. Ha tehát megvannak a megfelelő szerszámok hozzá, érdemes lehet mérlegelni, hogy milyen előnyökkel is jár, ha inkább szervizbe visszük a telefont! Lássuk az érveket:
 

 1. Nem kell idegeskednünk, sem órákat töltenünk felkészítő videók megtekintésével, hiszen nem árt egy drágább készülék esetében alaposan utánajárni, hogy hová nem szabad nyúlni, és hogy milyen sorrendben kell például szétszedni az alkatrészeket, lévén gyakran az sem mindegy.
 2. Egy megbízható szervizben garantáltan jó minőségű cserealkatrészt kapunk, ami nemcsak a gyárival megegyező kvalitást kínál majd készülékünk számára, de mindemellett még garanciát is kapunk rá, amit az otthoni szerelésnél elfelejthetünk, és közben legfeljebb egy-kétezer forintot, ha spórolunk.
 3. Sokan azért nem viszik szervizbe okostelefonjukat, mert nem szeretnék hetekig mellőzni azt. Egy minőségi szolgáltatást kínáló szerviz esetében ma már ilyen biztosan nem fordulhat elő, hiszen a legforgalmasabb időszakokban is egy-két nap alatt visszakapjuk telefonunkat, de vannak olyan helyek, ahol egy-két óra alatt vállalják a cserét.
 4. Egyáltalán nem elhanyagolhatatlan tényező a szerviz választása mellett, hogy a megfelelő alkatrészek és szerszámok meglétén túl olyan emberek dolgoznak majd a telefonunkon, akik nem először szednek szét egy ilyen típust, tehát van tapasztalatuk benne.

A Huawei P20 okostelefonról általában
A Huawei P20 a kínai gyártó egyik legkeresettebb és legnépszerűbb okostelefonja jelenleg, ami nem véletlen, hiszen egy fiatalos megjelenésű, elérhető árú és dinamikus hardverrel rendelkező készülékről van szó. Erejét egy nyolcmagos Kirin 970-es CPU és 4/6GB RAM biztosítja, miközben szenzorszigettel ellátott 5,8 hüvelykes IPS LCD kijelzője akár 16 millió szín megjelenítésére is képes, tehát a képek, a videók, a különféle applikációk, a mobiljátékok és a weboldalak a legjobb formában jelennek meg rajta. A 3400 mAh-s akkumulátor mindehhez kellemes üzemidőt társít, miközben a mobilos fotózás kedvelői egyenesen hihetetlen teljesítményt kaphatnak tőle, hála a hátlapra szerelt 12+20 megapixeles dupla Leica-optikáknak, valamint a 24 megapixeles szelfikamerának.
 
Forrás:
https://www.youtube.com/watch?v=GJXgtJlquhg
https://www.ifixit.com/Guide/Huawei+P20+Pro+Screen+Replacement/123458
Huaweiszerviz.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .