Facebook borítókép szerkesztése néhány egyszerű lépésben

facebook borítókép

A Facebook borítókép optimális szerkesztése nem ördöngösség – mutatjuk, mire érdemes odafigyelni, milyen programot ajánlatos használni, ha kicsit felpörgetnéd a social media-s profilod kinézetét!

Számokban meghatározva

Ahhoz, hogy a Facebook oldalad borítóképe tökéletesen jelenjen meg mind a számítógépes, mind pedig a mobil nézetben, fontos, hogy az ajánlott méretet használd: az ideális Facebook borítókép méret 820 képpont széles és 360 képpont magas.

Ha tehát a 640 X 312 képponton belül maradsz, minden fontos információ (felirat, motívum, kép) azonnal meg fog jelenni, anélkül, hogy neked vagy az ismerőseidnek külön rá kellene kattintania a Facebook borítóképre.

 

Annak érdekében persze, hogy a megfelelő képarányt elérd, szükséged lesz egy minden ízében praktikus, felhasználóbarát Facebook borítókép szerkesztőre is. Az sem ártana persze, ha a szóban forgó program nem volna fizetős…de van-e egyáltalán ilyen?

Válasz a kérdéseinkre: Snappa online ingyenes alkalmazás

A Snappa online képszerkesztőt bárki használhatja a snappa.com oldalon egy regisztráció fejében, ráadásul teljesen ingyenesen. A rendkívül felhasználóbarát alkalmazás azoknak is világos és átlátható, akik életükben először vetik bele magukat a Facebook borítókép szerkesztésébe. A regisztrációt követően keresd meg és kattints a Facebook Cover Photo részre.

A program egy előre beállított sablont kínál, amellyel (a megjelenített fehér téglalappal bemutatva) jelzi, hogyan fog kinézni az adott kép kattintás nélkül, legyen szó akár PC-s, akár okostelefonos megjelenítésről. Nyomjunk egy mentést, így a szerkesztett képhez bármikor hozzáférhetünk a jövőben.

Mi a teendő ezután?

Megszerkesztetted az account-od leendő borítóképét? Nos, ezután nincs is más dolgod, mint belépni a Facebookra, a saját oldaladra kattintani, majd a meglévő borítóképed jobb alsó sarkában található „fényképezőgép” ikonra kattintva kiválasztani a legördülő listáról, mit szeretnél.

A lehetőségek: Fénykép kiválasztása, Fénykép feltöltése, Áthelyezés, Eltávolítás. Ha Snappa-n szerkesztett képet szeretnéd feltölteni, akkor értelemszerűen a második opció lesz a jó választás.   

Mi a helyzet, ha nem személyes account, hanem Facebook csoport borítóképét szerkesztenéd?

A Facebook csoportok borítóképének szerkesztése kicsit másként történik, mint a személyes fiókod ezirányú felfrissítése, persze a feladat ez esetben sem komplex „bűvésztrükk”. Az ideális képméret a Facebook csoportok esetében 1640 képpont szélességű és 856 képpont magasságú.

facebook borítókép szerkesztő

Fontos megjegyezni, hogy a felső és alsó 96 képpontnyi terület nem alkalmas fontos információk elhelyezésére, mivel ezek a részek nem feltétlenül jelennek meg minden eszközön (például mobilos nézetben elég nagy az esély, hogy nem látszanak). A Snappa ez esetben is jó szolgálatot tesz a számunkra, de a másik népszerű képszerkesztő alkalmazás, a Canva is tökéletesen megfelel e célra.

Hogyan változtatható meg a Facebook csoport borítókép?

2023-ra a Facebook felülete és megjelenése megújult – persze semmi drasztikusra nem kell számítani. S bár néhány profilon (FB csoportban) még elérhető a régi megjelenés, előbb-utóbb úgyis mindenki az új felületen fog dolgozni.

Épp ezért a borítókép beállítását is az új felületen mutatjuk be, ami szintén nem ördöngös feladat. A hírfolyam bal oldali menüjében találsz egy olyan pontot, ami a „Csoportok” névre hallgat. Katt’ rá, majd válaszd ki a megjelenő listából az „Általad kezeld csoportok”-at.

A megjelenő csoport meglévő borítóképének jobb alsó sarkában válaszd a „Módosítás”-t, majd keresd ki a szerkesztett új képet a galériából. A döntésedet az „Áthelyezés” opcióval véglegesítheted.

Facebook esemény borítékép szerkesztése – akár video is lehet

Ha FB esemény borítóképét szerkesztenéd, az ajánlott és ideális kép paraméterei a következők: 1200 képpont szélesség és 628 képpont magasság. Sőt, nem is feltétlenül kell képben gondolkodnod, az események borítéképe ugyanis lehet videó is, a még figyelemfelkeltőbb hatás érdekében. Ha a videónak szavazol bizalmat, az maximum 5 perces lehet, de az ajánlott hossz ennél jóval rövidebb, 30 másodperc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .