Facebook profilkép szerkesztése néhány egyszerű lépésben

facebook profilkép

Milyen az ideális Facebook profilkép? Természetesen e kérdés alatt nem azt értjük, ki mit jelenít meg kép formájában, a közösségi oldalra kitett profilkép kiválasztása maximálisan szubjektív véleményen alapuló tevékenység.

Jelen írásunk bevezető kérdése arra vonatkozik, milyen paraméterekkel kell rendelkezzen ideális esetben a szóban forgó kép, illetve kell-e speciális Facebook profilkép szerkesztő programot használnunk ennek eléréséhez? Cikkünkben arra is kitérünk, hogyan kell megváltoztatni az adatlapunk profilképét és milyen lehetőségeink vannak, ha keretbe szeretnénk foglalni azt.

Számít a méret

A legszínvonalasabb minőség jegyében a Facebook profilkép a következő paraméterekkel kell, hogy rendelkezzen: 320 képpont szélesség és 320 képpont magasság. Ez a Facebook profilkép méret szép megjelenést garantál, így igyekezzünk nem eltérni a javasolt paraméterektől.

Nem kell hozzá külön program

 

A Facebook profilkép szerkesztése olyan egyszerű és könnyű, hogy bárki, aki először próbálkozik is vele, garantáltan sikerrel zárja a „projektet”. Egyébként nemcsak a profilképünket, de a közösségi oldalra feltöltött összes képet módosíthatjuk a platformon.

Mielőtt megosztanánk a fotót, a „Szerkesztés” opcióra kattintva választhatunk a legördülő menüből: elláthatjuk felirattal az adott fényképet, körbe vághatjuk azt, ezáltal is eltávolítva a nemkívánatos részleteket a fotóról, elforgathatjuk, alternatív szöveggel láthatjuk el, de igény esetén másokat is megjelölhetünk azon. Ha úgy érezzük, elkészültünk, a szerkesztés véglegesítése érdekében kattintsuk a „Mentés” gombra.

Hogyan változtathatjuk meg a profilképünket?

Ha kicsit felfrissítenénk a közösségi oldalunk adatlapját, nincs is más dolgunk, mint a profilunk nevére kattintani. Ezután kattintsunk a profilképünk jobb alsó sarkában található kis fényképezőgép ikonra. Ezen a ponton több lehetőség is nyitva áll előttünk: választhatunk a már meglévő feltöltött fényképek közül, és kijelölhetünk egy nekünk tetszőt profilképnek vagy új képet töltünk fel.

profilképek facebookra

Sőt, 2023-ban a Facebook profilképünk a személyre szabott avatarunk is lehet, illetve könnyedén keretet is állíthatunk be az adott fotóhoz (a korábban már említett menüben találjuk a keret-beállítás opciót is). Ha kiválasztottuk, mit szeretnénk tenni, nincs is más teendőnk, mint követni a képernyőn megjelenő utasításokat.

A Fiókközpontban is megváltoztathatjuk a Facebook profilképünket

A monitor jobb felső sarkában megjelenő profilképünkre kattintva válasszuk ki a „Beállítások és Adatvédelem” opciót. Kattintsunk a „Beállítások” gombra, majd navigáljuk tovább magunkat a „További információ a Fiókközpontban” és a „Profilok” menüpontokkal.

A „Profilkép lehetőségek”-re kattintva keressük meg az „Új fénykép felöltöltése” opciót, majd válasszuk ki a számítógépünkről azt a fotót, amit ezentúl leendő profilképünkként szeretnénk látni. Végül a „Mentés” gombra kattintva nyugodtan hátradőlhetünk: az adatlapunkon ezután az új fotó tűnik fel, mint profilkép.

Mihez kezdjünk, ha valami balul sül el?

Megtörténhet, hogy bármilyen egyszerű is a Facebook profilkép megváltoztatása, illetve szerkesztése, a Facebook mégsem akarja azt csinálni, amire mi utasítjuk. Mi ilyenkor a teendő? Nos, elsősorban győződjünk meg róla, hogy a szóban forgó alkalmazás legújabb verzióját használjuk. Sokszor magának a Facebook-nak az újraindítása vagy frissítése is megoldja a problémát.

S bármilyen bagatellnek is tűnhet, mindenképpen ellenőrizzük, hogy az internetes vagy Wifi hálózat működik-e – megtörténhet ugyanis, hogy a hálózati elérhetőség hiánya miatt nem tudjuk végrehajtani a változtatásokat. Amennyiben semmi nem segít, forduljunk a Facebook munkatársaihoz és jelentsük a problémát.

Ha abszolút nem akarunk profilképet

A profilkép törlése éppolyan egyszerű, mint a megváltoztatása: a „Profilképek” albumból keressük ki az eltávolítani kívánt képet, majd a megjelenő kis ikonra kattintva válasszuk a „Fénykép törlése” opciót. Az alkalmazás még egyszer rákérdez, biztosak vagyunk-e a dolgunkban, így a döntésünket egy „Törlés megerősítése” lehetőséggel biztosíthatjuk – profilkép volt, nincs!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .