Galaxy S20: hova tart az okostelefonok piaca? (2. rész)

Az előző részben megnéztük, hogy a modern okostelefonok esetében miért nehéz igazán nagy újításokat véghez vinni manapság, és hogy minimális előrelépésekért fizetünk sokszor igen komoly összegeket a legújabb prémium készülékek, mint az új S20-ak esetében. Mi tehát a jövő, ha nem a már meglévő dolgok fejlesztése?Galaxy S20
Nos, a jövő bizony az egyre abszurdabb ötletekben rejlik, továbbá abban, hogy okostelefonunkat még jobban összekapcsoljuk mindennapi életünk egyéb részeivel. A Samsung S20-ak mellett volt egy másik Samsung szenzáció, a Z-Flip. Ez egy hajtogatható telefon, mely egyébként nem az első a piacon, és az eddigi próbálkozások sikeressége igencsak megkérdőjelezhető volt. Sokak szerint nem a processzorokat, kamerákat és egyebeket kell fejleszteni, hanem teljesen új, izgalmas dolgok kellenek a piacra. A Z-Flip is ezen elv mentén jött létre és a Galaxy Fold termékcsaládon belül egyre izgalmasabb és megbízhatóbb telefonok kerülnek a piacra a felhasználók kezébe. Csűrhetjük, csavarhatjuk a telefonokat, persze bizonyos korlátokon belül, és teljesen új okostelefonos élmények állnak rendelkezésünkre.
uj formaA Samsung például sokat tanult a Fold modellekkel kapcsolatos múltbéli kudarcokból. Sok modell ugyanis totális katasztrófa volt. Tönkrement, eltört, ez pedig a Samsung-ra nem igazán vet jó fényt. A Z-Fold a bemutatók alapján azonban egy egész ígéretes telefonnak tűnik. A kijelző például szintén hajtogatható üveg, és nem műanyag, mely közrejátszott a korábbi modellek kudarcához. A műanyag elfáradt, a kijelzők tönkrementek. A Z-Fold azonban egy hajtogatható játék, mely rengeteg lehetőséget rejt azok számára, akik szeretnék az okostelefonokból a maximumot kihozni. Sokan azt mondják, hogy nem 100-szoros zoom-ra, 100 megapixelre és brutális processzorokra van szükség a piacon, hanem olyan innovációkra, mint a Samsung Fold készülékek. A Fold ráadásul sokakat visszarepít a múltba, amikor a kinyitós telefonok először megjelentek és még gombok voltak rajta.100x digital zoom
A Samsung Fold készülékek tehát izgalmat és új lehetőségeket visznek a felhasználók kezébe, és nem a megszokott újításokat, melyekre sokaknak már nincs is szüksége. Az új iPhone-ok és Samsung S20-ak olyan extrákat nyújtanak, melyek előnyeinek kihasználását sokszor az emberek jellege, biológiája, fizikája és egyéb jellemzői korlátozzák. Akkor pedig magunk fényezésén kívül mi értelme? Nos, nem sok. Mindenesetre az S20-ak kiváló készülékek minden szempontból ennek ellenére is, viszont árukat meg kell fizetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .