GodMode: Teljhatalom Win7-ben

Érdekes új “központi vezérlést” a Win7-ben, ami azonban valamilyen oknál fogva igencsak el lett rejtve, és csak egy hosszú kód megadásával érhető el. A neve valóban GodMode, vagyis Isten üzemmód.

Persze világteremtésre, özönvízre, nyelvzagyválásra és más hasonló finomságokra nem ad lehetőséget, viszont gyakorlatilag mindent, amit csak állítani, igazítani, módosítani és manipulálni lehet a Win7-ben (egérmutatótól merevlemez-particionálásig), összegyűjt egy helyre, hogy kényünk-kedvünk szerint tegyünk velük, amit csak akarunk.
Külön érdekessége a dolognak, hogy a jelek szerint Vista alól is működik, azonban annak csak a 32 bites változatánál. A 64-es összeomlik tőle, úgyhogy ott senki ne kísérletezzen vele. A GodMode a következőképpen aktiválható: létrehozunk az asztalon egy új mappát, majd nyomban át is nevezzük a következőre:
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Amint ez megvan, a mappa ikonja máris megváltozik (egy vezérlőpult-féle ikonra), rákattintva pedig máris hozzáférhetünk az “isteni” központi vezérlőpulthoz és annak a megannyi lehetőségéhez. Érdekes módon a Microsoft egyelőre még nem nyilatkozott erről az érdekességről. Nagyon fontos, hogy aki nem akarja így megpiszkálni a rendszerét az ne használja ezt a lehetőséget, mert károkat is okozhat!

7 thoughts on “GodMode: Teljhatalom Win7-ben

 1. Hi!
  Próbáld már meg átnevezni mappa.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}, akkor is működik (igazából minden név játszik), és minden korábbi verziós windows-ban is benne volt conrol panel néven.
  Semmi olyan nincs benne, ami eddig nem volt a vezérlőpultban.
  B

 2. [re=7909]b[/re]:
  Igen, bárminek át lehet nevezni, csak az a lényeg, hogy a pont utánni rész is szerepeljen.
  Ez 1 kibővített Vezérlőpult..^^

 3. Nem, ez nem egy kibővített vezérlőpult. Semmi olyasmi nem szerepel benne, amit enélkül ne tudnál elérni.

 4. És nem is igazi istenmód, nem ad teljhatalmat, sőt semmit nem ad pluszban, csak egy helyre vannak gyűjtve a beállítások, aztán igazodj ki rajtuk. A mezei felhasználó itt sem tudja felvenni magát a rendszergazdák közé.

 5. Egyetértek de azért jópofa, legalább nem kell keresgélni semmit sem, megvan egy helyen minden.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .