Google Calendar integrálása Thunderbird levelező programba

Aki nem igazán rajong a Gmail webes felületéért, az általában a leveleit letölti a gépre, ám a Google Calendar ezzel a módszerrel innentől elérhetetlenné válik. Egy nagyszerű kiegészítővel azonban, ezt egyszerűen meg lehet oldani annak, aki Thunderbird-et használ.
Első lépésként le kell tölteni és telepíteni a Lightning és Provider for Google Calendar kiegészítőket a Thunderbird-höz.
Ezután indítsuk újra a Thunderbird-et. Újraindulás után, már látszik is, hogy a jobb oldalon megjelent egy oldalsáv, csak még egyáltalán nem találhatók meg benne a bejegyzéseink.


Most adjunk hozzá egy új naptárt:
File->New->Calendar…
Válasszuk ki a On the Network-ot (Ami azt jelenti, hogy hálózatról szedi mindig az adatokat, egy mindig szinkronban lesz a Neten lévő Google Calendarral)

A következő oldalon kell megadnunk, hogy milyen fajta naptárat szeretnénk használni. Itt válasszuk ki a Google Calendar-t.

A Location-hez kell megadni, a Calendár elérési útvonalát, amit a következő módon kaphatunk meg:
Lépjünk be a Gmail felületünkre, majd a felső menüből válasszuk ki a Naptár funkciót. A megnyíló ablakban kattintsunk a Beállítások gombra, majd A Naptárakat válasszuk ki, ahol az aktuális naptár beállításait tudjuk módosítani.
Kattintsunk a Naptár megosztása gombra.

Itt a Naptár részleteinél található a Privát URL cím, ahol 3 féle megosztási forma közül tudunk választani. Nekünk az XML-re lesz szükségünk.

Kattintsunk rá az XML gombra és akkor megjelenik egy link. Ezt a linket kell bemásolni a Location helyére.
A következő oldalon kérni fogja a bejelentkezési adatainkat. Adjuk meg neki és kattintsuk be azt is, hogy mentse a jelszavunkat.

Majd adjunk egy nevet a Naptárunknak és válasszunk ki egy tetszőleges színt is a könnyebb megkülönböztetés érdekében. Show Alarms-hez rakjunk be egy pipát, ezzel biztosítjuk magunkat, hogy minden beállított időpontnál riaszt a naptár.

És már kész is vagyunk.

Most már az itt felvett események megjelennek a Google Calendar-ban és fordítva is.

3 thoughts on “Google Calendar integrálása Thunderbird levelező programba

  1. Visszajelzés: ittahelye.hu
  2. Ő itt Béla. Másold ki ezzel az üzenettel együtt, és illeszd be, ahová csak tudod, hogy világuralomra törhessen!

    /▌\
    / \

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .