Guruló állvány vagy alumínium létra?

A magasban történő biztonságos munkavégzés elengedhetetlen kelléke lehet egy guruló állvány. Nyilván nem mindegy, hogy mikor melyik változatát vásároljuk meg vagy adott esetben vesszük bérbe, hiszen a végrehajtandó feladattól függően kell választani. De egyáltalán mikor indokolt egy guruló állvány bérlése, vagy otthoni környezetben bőven elegendő egy minőségi létra?

Mikor számít előnyösnek egy guruló állvány?

Egy egyszerű alumínium létráról is sok mindent el lehet érni, de felborulni is sokkal könnyebb, ha nem vagyunk kellően körültekintőek. Ráadásul, ha az adott munkafolyamat úgy kívánja, hogy több órán keresztül tevékenykedjünk a magasban, akkor a kényelem kérdése is meghatározó szempontnak számít.

Tegyük fel, hogy szeretnénk csökkenteni a házunk energiaigényét. A homlokzat szigetelése ilyenkor mindig terítékre kerül, amennyiben még nem rendelkezik ilyennel az épület. Ennek a megvalósítása pedig jóval könnyebb, ha állványról dolgozunk. De az egyszerűnek tűnő, magasban történő festési munkálatok is rémálommá válhatnak, ha nincs kéznél, azaz a lábunk alatt a megfelelő állványzat.

 

Annál jobb, hogy ott a létra! Hiszen minek állvány, ha a létra csak egy karnyújtásnyira van? Igen ám, de egy létrán ágaskodni naphosszat igen embert próbáló feladat. Ne csodálkozzunk, ha a napvégére minden izmunk kimered és elfárad. Az guruló állvány stabilitás tekintetében is kenterbe veri a létrákat. A csúszós kemény műanyagtalpakkal szemben, ez fékezhető gumikerekekkel rendelkezik, amik már önmagukban is remek tapadást biztosítanak, ám a stabilitást a kitámasztórudak tovább fokozzák.

Aki állt már huzamosabb ideig létrán, az tudja, hogy ilyenkor a talp egy ponton terhelődik, amitől elfárad a láb. De egy állványon akár ülve is dolgozhatunk.

Jó ötlet a guruló állvány bérlés

Egyértelmű, hogy a létrával szemben egy állványzat sokkal drágább. Viszont nem igazán indokolt ilyesmit beszerezni otthonra, ha csak egyszeri alkalomra van rá szükség. Ugyanakkor a raktárakban, építkezéseken, csarnokokban, ipari környezetben nagyban megkönnyítik a mindennapi munkafolyamatokat, tehát magától értetődik, hogy akinek ilyen szegmensben van vállalkozása, annak költséghatékony megoldást jelent néhány guruló állvány beszerzése.

Ezek az állványok viszont bármikor ki is bérelhetőek, aminek a keretén belül a kiszállítás is megoldottnak tekinthető. Hogy mit kapunk a bérletidíjért cserébe? Egy masszív, stabil alumíniumszerkezetet, aminek egyszerű a mozgatása, biztonságos rajta dolgozni, elférnek rajta a munkaanyagok, nem kell le- és felmászkálni a szerszámok után, tehát növeli a produktivitást. Akár lépcsőn is elhelyezhető az állítható lábaknak köszönhetően. Arra viszont figyeljünk, hogy mindig szilárd talajon kell állnia a guruló állványnak, különben elsüllyedhetnek a kerekek, ami miatt felborulhat az egész szerkezet.

A bérlés alkalmával többféle méretű állványzat közül válaszható ki a megfelelő modell a szükséges időtartam erejéig. Rengeteg energiát spórolhatunk meg a használatukkal, miközben a testi épségünket sem veszélyeztetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .