Használt Mac-ek olcsón? Ismerjük meg az ’Apple Refurbished Store’-t!

Mac felhasználók jól tudják, hogy néha igen borsos lehet az új Mac készülékek ára, különösen ha a legújabb prémium modellekről van szó. A hamarosan megjelenő iMac Pro például majd 5.000$ körül fog mozogni, amely nem kevés pénz!

Apple Setup ND Photo 20100701


Átlagos felhasználók számára azonban remek lehetőséget nyújt az ’Apple Refurbished Store’ (egy újrafelújított Apple termékeket áruló bolt), mely újrafelújított, már használt Mac-eket árul elérhetőbb áron, mint az új bolti ár. Ez a bolt ráadásul hivatalosan is támogatott az Apple által, tehát nem kell amiatt aggódni, hogy hamisítványokat, silány minőségű termékeket kapunk pénzünkért. A Refurbished Store remek lehetőség, hogy olcsóbban jussunk hozzá olyan Mac gépekhez, melyeket egyébként nem biztos, hogy megengedhetnénk magunknak.
A Store-ban kapható termékek általában visszahozott, alig használt Mac-ek, melyeket az eredeti vásárló valamilyen oknál fogva visszajuttatott a forgalmazóhoz. Lehet szó gyári hibáról, apróbb esztétikai hibáról, egyebekről, melyeket a forgalmazó visszaküld a szervizbe, ahol ezeket kijavítják, és utána egy teljes értékű Mac kerül árusításra, viszont olcsóbban, mint az eredeti ár! A Store-ban olyan termékek is lehetnek, melyek demonstrációs modellként funkcionáltak az Apple tanítási programjaiban, de lehet az is, hogy csak egy viszonylag régi termékről van szó, mely az előző felhasználó igényeinek már nem felelt meg.

Fontos megjegyezni, hogy a Refurbished Store-ban vásárolt termékek szinte semmiben nem különböznek az eredeti Apple boltokban vásárolt termékektől. Az összes termék tiszta, tesztelve lett, és vizuálisan megkülönböztethetetlen a bontatlan termékektől, csupán valószínűleg volt már használva, de sokszor egyébként teljesen új csomagolást is kapnak az újrafelújított termékek.
További jó hír, hogy a Refurbished Store-ban vásárolt termékekre ugyanúgy vonatkozik az 1 éves garancia, valamint ugyanaz a visszatérítési procedúra, mint az újonnan vásárolt termékekre, azaz 14 napon belül visszahozhatja a vásárló a terméket, és az árát visszatérítik.
Mi a Refurbished Store árkülönbsége az eredeti boltokhoz képest? Általában 10-20%, ami egy többezer dolláros terméknél már jelentős spórolást jelenthet! Fontos azonban megtekinteni a vásárolt termék specifikációit, mivel a legtöbb termék az előző éves verzió, azonban ezek is szinte ugyanolyan jó specifikációkkal szoktak rendelkezni, mint a jelenlegi csúcsmodellek. Sokan egyébként azért is vásárolnak a Refusbished Store-ból, mert a legújabb modell bizonyos funkciói nem jöttek be, az előző modell viszont lehet, hogy ideális, akkor pedig miért ne lehetne olcsóbban megvenni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .