Hogyan adjuk el régi iPhone-unkat a legjobb áron (2. rész)

iPhone beckup

Az előző részben megnéztük hogyan kell gyorsan és egyszerűen biztonsági mentést készíteni iTunes segítségével a régi iPhone adatairól, majd azt egybők átmásolni az új iPhone-ra. Ez azért éri meg, mert nem kell újra a beállításokkal szórakozni és az összes alkalmazást sem kell ismét letölteni, maximum frissíteni. Említettük, hogy az iCloud-al is meg lehet csinálni ugyanezt, de ez függ az internetkapcsolat sebességétől és jóval lassabb.

Ha platformot váltunk és adatainkat iPhone-ról például Android-ra akarjuk átvinni, akkor a folyamat kicsit más, mivel az iTunes által generált backup fájl nem lesz jó. Nézzük meg mit kell csinálni ilyenkor.

iOS-ról Android-ra

iPhone android

Az iTunes által készített backup fájl csak Apple eszközökkel kompatibilis, de szerencsére van mód, hogy iPhone-ról átmentsük adataink nagy részét Android-ra. Először is szükség lesz a jó öreg Google Drive-ra. Ha nincs, akkor csináljunk Gmail fiókot, és 15GB ingyen tárhely jön. Töltsük le a Drive alkalmazást az iPhone-ra, indítsuk el, majd navigáljunk a Beállítások szekcióba, azon belül pedig a Biztonsági Mentés (backup) részre. Ellenőrizzük a beállításokat, majd a Biztonsági Mentés Készítése (start backup) opciót választva indul is a folyamat.

iPhone
 

Indítsuk el az új iPhone-t, aktiváljuk, majd ha kész akkor jelentkezzünk be a Drive alkalmazásba. Ezután a backup automatikusan elkezd letöltődni, és a Drive amit csak tud szinkronizálni fog. Fontos megemlíteni, hogy nem minden eszköz fog ugyanúgy viselkedni a folyamat során. Az alkalmazások terén is igaz, hogy például Spotify és Evernote adatok, amik az iCloud-ban kerülnek tárolásra le fognak töltődni, de nem biztos, hogy minden más is. Ha platformot váltunk, akkor az alkalmazásokat ismét le kell tölteni, mivel iOS alkalmazások nem Android kompatibilisek.

Az iPhone felkészítése eladásra

Kész a biztonsági mentés, új készülékünk használatra kész, ideje a régit felkészíteni az eladásra. Nem adhatjuk el úgy, ahogy van, hiszen személyes adataink még rajta vannak. Ha megmutatjuk egy lehetséges vevőnek a telefont, akkor gyári állapotban kell lennie. Ha valaki ki akarja próbálni, akkor tiszta lappal induljon. Mindehhez arra lesz szükség, hogy az iPhone-t visszaállítsuk a gyári beállításra (Factory Settings).

iPhone eladas

Mielőtt nekilátunk, ki kell kapcsolni a Find My iPhone-t és az Activation Lock-ot is. Az utóbbi hozzáköti az eszközt az Apple ID-hoz, és amíg aktiválva van, addig senki nem tudja aktiválni a készüléket anélkül, hogy megadni a te Apple ID-dhoz tartozó jelszót. Az utolsó részben megnézzük hogyan kell visszamenni gyári beállításokba és mennyit érhet a régi iPhone.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .