Hogyan adjuk el régi iPhone-unkat a legjobb áron (3. rész)

iPhone beckup

Az előző részekben megnéztük hogyan kell biztonsági mentést készíteni régi a régi iPhone-ról, valamint hogyan kell azt aktiválni az újon. Láttuk azt is, hogy mi a teendő Drive-al, ha platformot váltunk például Android-ra. Mielőtt eladnánk a régi iPhone-t, vissza kell azt állítani gyári beállításokra. Nézzük ezt hogyan kell!

Factory Reset

iPhone

Mint említettük az előző részben, a gyári beállítások aktiválása előtt ki kell kapcsolni a Find My iPhone-t és az Activation Lock-ot. Keressük meg az iPhone-ban a Beállításokat (Settings), majd válasszuk ki saját nevünket a lista tetejéről. Görgessük le az új listát és válasszuk ki az iPhone-t. A neve olyan lesz, hogy ki lesz írva a modell neve, utána pedig „This iPhone”. Bökjünk rá, majd válasszuk ki a „Find My iPhone” opciót és kapcsoljuk ki. Ha kell, adjuk meg jelszavunkat. Ezzel együtt az Activation Lock is deaktiválódik.

Most pedig jöhetnek a gyári beállítások. Ha lefut a folyamat, akkor minden adat törlődik a készülékről és olyan lesz, mintha most jött volna a gyárból. Csak akkor indítsuk el, ha biztosak vagyunk, hogy minden adat mentve van!

iPhone eladas
 

Menjünk a Beállításokban az Általános (General) szekcióba. Görgessünk le a menü aljára, majd válasszuk a Reset opciót. Válasszuk az Összes tartalom és beállítás törlése (Erase All Content and Settings) opciót. Okézzunk le minden figyelmeztetést, ezután pedig a gyári beállítások visszaállításra kerülnek és minden adat törlődik. A folyamat nem tart sokáig, a képernyő elsötétül és az Apple logót látjuk közben. Ha kész, akkor egy fehér képernyő fog minket üdvözölni és indul az aktiválási folyamat.

Mennyit ér a régi iPhone?

Nehéz külső információk nélkül megmondani, hogy mennyit érhet a régi készülékünk. Számít, hogy hány éves modell, számít külső állapota is. Az egyik legjobb eszköz a Facebook Marketplace, Jófogás, Ebay, stb. Rákeresünk saját modellünkre és megnézzük, hogy milyen árakon megy. Ha az állapota kifogástalan, akkor a legmagasabb áron meghirdethetjük.

iPhone telefon

Említettük, hogy mindenképp jobb döntés eladni a régi iPhone-t ahelyett, hogy beszámíttatjuk. A beszámítás során a piaci értéknél jóval alacsonyabb értéket fog képviselni a készülék. A beszámíttatás csak azoknak jó, akik azonnal realizálni szeretnék belőle a pénzt, hogy megvehessék az új készüléket. Ha nincs kedved vevőkkel találkozni és rááldozni pár hetet, hogy méltó utódja legyen a telefonodnak, akkor a beszámíttatás gyors és egyszerű megoldás.

Így tudjuk tehát a régi iPhone-t felkészíteni az eladásra vagy beszámíttatásra. Hangsúlyozzuk ismát, hogy érdemesebb eladni, ugyanis beszámíttatáskor piaci értékének akár 50%-át is elvesztheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .