Hogyan cselezd ki a Windows 10 automatikus frissítéseit?

Nagyon sokan félnek attól, hogy a Windows 10 frissítései olykor nem lesznek megfelelőek, s így hosszú távon nagy károkat okozhatnak majd. Több ilyen esettel is találkozhattunk már, amikor a frissítések esetenként nagy gondokat okoztak a felhasználóknak.

A design továbbra is lenyűgöző
A design továbbra is lenyűgöző

Éppen ezért sok user csak akkor frissít, ha már biztosan nem lesz belőle gond. Idáig legalábbis így volt. A Windows 10 esetében ez a luxus már nem lesz megengedhető.
Vagy mégis? A hivatalos bejelentések szerint a Windows 10 Home verziója automatikusan fogja elvégezni a frissítéseket. Idáig nincs is gond, de a frissítések nem lesznek letilthatóak. A rendszer a háttérben végzi majd el ezeket a műveleteket, így a felhasználó szinte semmit sem fog észrevenni ebből.
Ha egyszer felnyomtuk a windows 10-et utána már nem lehet a frissítéseket tíltani.
Ha egyszer felnyomtuk a windows 10-et utána már nem lehet a frissítéseket tíltani.

Éppen ezért, sok user kételkedve áll az újításhoz, mivel ez a megoldás szerintük a gép használata közben fennakadásokat okozhat. Természetesen a fejlesztők erre is gondoltak, s így igyekeztek a lehető leghatékonyabban elkerülni a hibákat. Ezért a frissítés letöltése és telepítése akkor megy majd végben, amikor a gép használaton kívül van. Így nem kell attól tartanunk, hogy játék, vagy komolyabb programok használata közben a rendszer elveszi az erőforrásokat és oda összpontosítja, ahova mi nem szeretnénk.
Alaposan át kell gondolni belevágunk-e a windows 10 átállásra.
Alaposan át kell gondolni belevágunk-e a windows 10 átállásra.

Másfelől nem érdemes aggódni a frissítések hibái miatt sem, mivel szinte lehetetlen hogy hibás Windows 10 frissítés kerüljön a gépre. Ennek egyszerű oka vannak. A Windows 10 fejlesztői létrehozták az un. Insider programot, amely során körülbelül 5 millió felhasználó kapja majd meg a frissítést, s mindaddig nem lesz elérhető a nagyközönség számára, ameddig bármilyen hibát találnak benne.
Tehát nem sok okunk lesz arra, hogy letiltsuk a frissítéseket, de ha mégis ezt szeretnénk tenni, kicselezhetjük a rendszert. Egyrészt a Windows 10 frissítések késleltethetőek lesznek, viszont sajnos csak egy ideig. Ez a megoldás tehát nem végleges. A másik megoldás, ha forgalomi díjas hálózatra csatlakozunk. Ebben az esetben ugyanis a rendszer nem fogja letölteni a frissítéseket, s azok nem kerülnek a gépre! Ez utóbbi megoldás persze nem ajánlott!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .