Hogyan hozzuk ki Chromebook-unkból a legtöbbet?

A Chromebook-ok rendkívül praktikus és hasznos eszközök, melyek szinte mindenki számára egyszerűen kezelhetők és sokszor a Windows és Mac laptopok árának töredékéért lehet őket megvásárolni.
Árban a Chromebook piac is tud azért változatos lenni, mivel 99$-tól egészen 1600$-ig terjednek a termékek. Mielőtt Chromebook-ot vásárlunk, meg kell kérdeznünk magunktól, hogy tudunk-e mindössze egy ilyen termék segítségével létezni a mindennapokban. A legtöbb felhasználó számára igen a válasz, azonban specifikus igények esetén nem mindig egyszerű a kérdés.

Ha azonban sikerült egy Chromebook modell mellett dönteni és megvásárolni azt, akkor először is azt kell kiválasztanunk, hogy mely csatornán, avagy channel-en fogjuk futtatni. A Chrome OS-nek van egy úgynevezett Stable Channel-je (stabil csatorna), mely a hivatalos operációs rendszer. Erről át lehet váltani a fejlesztői, avagy Beta csatornára, ahol láthatjuk, hogy a Google miket tervez az elkövetkező Chrome OS fejlesztésekre. Az igazán bátrak számára ott a Canary csatorna, mely konkrétan naponta frissül az új kódokkal, azonban pont emiatt eléggé instabil. A Beta csatorna egy aranyközép a stabilitás és a korai hozzáférés között az új dolgokhoz.

Régóta él a mentalitás az emberekben, hogy a Chrome OS ’’csak egy böngésző’’. Ha Windows felhasználók vagyunk, akkor is nagy az esély arra, hogy munkánk nagy részét Chrome-ban végezzük. Rengeteg szoftver elérhető már Chromebook-okra is, melyek segítik munkánkat a mindennapokban, ráadásul még játékok is letölthetők, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk. Komplett lista az elérhető alkalmazásokról megtalálható a hivatalos honlapon. Na de miért is olyan jók a Chromebook-ok?
A Chrome OS-nek köszönhetően számos Android alkalmazás is futtatható a Chromebook-okon. Képszerkesztők és játékok terén nem jeleskedik a Chromebook, azonban az androidos alkalmazások betömik ezt a lyukat! Sok program ráadásul egér+billentyűzet kombóval is tökéletesen működik.

Windows vagy Linux specifikus alkalmazások is kellenek? Nem probléma, hiszen rendelkezésünkre állnak olyan harmadik fél által gyártott alkalmazások, mint a Crouton és a Wine, melyek lehetővé teszik egy Windows vagy Linux installáció futtatását is a Chrome OS mellett, így hozzáférésünk van ezekhez az OS környezetekhez is, ha valamely OS-exkluzív alkalmazásra mindenképp szükségünk lenne. És ez még csak a kezdet! A Chromebook egy költséghatékony laptop rengeteg lehetőséggel, melyek a jövőben csak bővülni fognak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .