Hogyan kell bekötni a kerti szivattyút?

kerti szivattyú

A megfelelő szivattyú kiválasztása egy fontos feladat ahhoz, hogy a rendszer végül az igényeinknek megfelelően tudjon működni. Sok esetben a kerti szivattyú nyújtja a legjobb megoldást, többek között akkor is, amikor kerti tó létesítéséről van szó.  

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy kerti szivattyúra van szükségünk, akkor már csak annak bekötését kell megvalósítani. Azonban nem árt néhány dologgal tisztában lennünk, hogy valóban tökéletes végeredmény szülessen.  

Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy pontosan hogyan is kell bekötni a szivattyút? Sorra vesszük a legfontosabb tudnivalókat, és adunk néhány tippet is, hogy a munka gyors és hatékony legyen.  

A kerti szivattyú bekötése 

 

Nagyon fontos, hogy a kerti szivattyút olyan talajon helyezzük el, ami száraz, jól szellőzik és védve van az erős napfénytől. A telepítéshez szükség van egy szívócsőre és a nyomócsőre is, így ezek beszerzéséről is gondoskodni kell. A szivattyúnak ugyanis az lesz a feladata, hogy egy adott helyről felszívja a vizet, majd egy másik helyre továbbítsa. Ez csak akkor valósulhat meg, ha két csövet csatlakoztatunk. Mindemellett pedig a szívó oldalon egy tömlő használatára is szükség lesz. Ha a tömlőt mi magunk szereljük össze, akkor az aljára mindenképp rá kell szerelni egy szűrős lábszelepet, ez ugyanis segít felhozni és megszűrni a vizet. A nyomó oldalra pedig egy 3/4-es tömlőt kell leengedni.

Mire kell odafigyelni? 

A kerti szivattyú bekötésekor egy nagyon fontos kérdés, hogy mennyi a maximális szívómélység? Ez tulajdonképpen nem más, mint a vízszint és a szivattyú között függőlegesen mért távolság. Ezt mindenképp figyelembe kell venni, amikor arról döntünk, hogy milyen mélységben helyezzük el. Általában csak 9 méter mélységig lehet alkalmazni ezeket a típusú szivattyúkat, így ennél mélyebbre nem tehetjük.   

A kerti szivattyúk bekötése nem olyan bonyolult, de azért kell hozzá némi tudás és persze gyakorlat. A szivattyuk.hu weboldalon mindent be tud szerezni, hogy egy működőképes rendszert tudjon létrehozni. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .