Hogyan kell visszavonni elküldött üzeneteket a Facebook Messengerben?

Bizonyára sokan találtuk már magunkat olyan helyzetben, hogy olyat küldtünk el a Messenger-ben, amit nem kellett volna, esetleg félrenyomtunk és olyannak küldtünk valamit, amit másnak céloztunk. Körülbelül 1 évvel ezelőtt kiderült, hogy Mark Zuckerberg-nek volt egy olyan opciója alkalmazásában, hogy törölheti az elküldött üzeneteket. Miután ez kitudódott, a felhasználók azonnal rárepültek a lehetőségre és bombázták a Facebook-ot, hogy számukra is tegye elérhetővé. A Facebook pedig így tett.

Először tisztáznunk kell, hogy a Messenger-ben jelenleg is van egy törlés opció, ha rámegyünk egy üzenetre, azonban ez csak a mi oldalunkon törli ki az adott üzenetet. Az, akinek küldtük, vagy aki küldte az adott üzenetet, az még mindig látni fogja azután is, hogy mi azt a mi oldalunkon töröltük. Ez azért van, mert az üzeneteket a Facebook szerverei tárolják és mi csak úgy nem törölhetünk adatokat a szerverekről. Vagy mégis? Az ’unsend’, avagy visszavonás funkció, amit a felhasználók kértek pontosan ezt csinálná, tehát törölné az adatbázisból is az adott üzenetet, így olyan, mint ha azt soha el se küldtük volna. Ezt azonban nem lehet bármikor megtenni.

A funkció apró formalitása, hogy csak 10 percen belül lehet alkalmazni egy adott üzenetre. Tehát nem fogunk tudni visszamenni nagyon régi üzenetekhez és csak úgy törölni azokat véglegesen. Ha elküldtünk egy üzenetet, akkor azt 10 percig visszavonhatjuk. Utána viszont már nincs rá lehetőség.
Ha vissza akarunk vonni egy üzenetet, akkor nyomjunk rá hosszan az adott üzenetre. Fel fognak jönni a szokásos emoji-s reakciók, alattuk pedig néhány további opció, melyek a másolás, eltávolítás és a továbbítás. Az eltávolítás opcióra bökve további 2 lehetőség fog megjelenni. Vagy azt választjuk, hogy eltávolítás magunknak, vagy mindenkinek. Értelemszerűen, ha vissza akarjuk vonni az adott üzenetet, akkor az utóbbira kell bökni. Ne feledjük azonban, hogy erre az utóbbi műveletre csak 10 perc áll rendelkezésre minden üzenet után.

Ez a feature elvileg a böngészőkben is működik, csak a megfelelő gombra kell kattintani és megkeresni az eltávolítás gombot. 2019 február 5-től elvileg már használatra kész a funkció, azonban, mint mindig, hibák felléphetnek, így lehet, hogy a 100%-os funkcionalitásig várni kell egy kicsit. Mindenesetre kifejezetten hasznos addícióról van szó, mely limitálhatja a kínos helyzeteken a Messenger-ben.

1 thought on “Hogyan kell visszavonni elküldött üzeneteket a Facebook Messengerben?

  1. Szeretném a meesengeren létre hozott szobát…törölni….vissza állítani eredeti állapotára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .