Hogyan konvertáljunk DVD formátumot Windows 8 Operációs rendszer alatt

A várva várt Windows 8 végre megjelent egyszerűbb kezelhetőséggel és sokkal nagyobb, jobb teljesítménnyel. Hurrá! Azonban jó, ha tudjuk, hogy ha a Windows 8-ra váltás mellett döntenénk, sok programunk az előző operációs rendszerből inkompatibilis lehet az új rendszerrel, amit meg kell előznünk. Ilyen például a DVD Ripper, avagy DVD konvertáló eszköz. Ezen okból kifolyólag, szükségünk van egy jó DVD konvertáló programra, amely a Windows 8 alatt is elfut.
 
A Wondershare Videó Konvertáló teljes mértékben kompatibilis a Windows 8 rendszerrel.  Segítségével könnyedén átkonvertálhatjuk bármely DVD-n lévő filmünket, fájljainkat, iso fájlokat egy megfelelő formátumba, majd eltárolhatjuk ebben a formátumban a gépünkön. A program támogatja a Windows Xp-t, Vistát és a Windows 8-at is. A programban beállíthatjuk a megfelelő kimeneti formátumot és automatikusan átalakítja nekünk a fájlt, melyet a gépünk merevlemezén kívül hordozható eszközökre is átmenthetünk.
Lássunk is hozzá. Töltsük le ezt a DVD konvertáló programot, majd telepítsük fel Windows 8-as rendszerünkre.
 
1. Töltsük be a kiválasztott DVD-t a DVD konvertáló programba a Rippeléshez.
Kattintsunk a ’’Load DVD” gombra a Convert menüpontban. Itt négy lehetőség közül választhatunk: ’’G:’’, ’’Load DVD Folder’’ (DVD mappa betöltése), ’’Load Iso Files’’ (Iso fájlok betöltése), és ’’Load IFO Files’’ (IFO fájlok betöltése). A DVD fájlunk kiterjesztésének, avagy formátumának megfelelően válasszuk ki valamelyik opciót. A ’’G:’’ opció a DVD lemezre vonatkozik, amelyet be kell tennünk a DVD olvasóba előszőr.

 
2. Válasszuk ki a számunkra megfelelő kimeneti formátumot a felugró listából.
Ha esetleg telefonra, Ipodra szeretnénk konvertálni a DVD fájlt, egyszerűen meg is tehetjük. A program ablakának jobb oldalán, ha rámegyünk a Format (formátum) vagy Device (eszköz), előhozhatjuk a kimeneti formátum és a választható eszközök listáját, amelyre optimalizálni lehet a konvertálást. Keresgéljünk közöttük, míg megtaláljuk a saját eszközünket. Ebben a listában a legnépszerűbb formátumok és eszközök mind katalogizálva vannak.

 
3. Konvertáljuk a DVD-t.
A program ablak jobb alján találjuk a Convert (Konvertálás) gombot. Kattintásra a program már el is kezdi konvertálni a DVD-t az általunk kiválasztott formátumba. Windows 8-on a program hamar el is készül a folyamattal, habár a folyamat hossza függ a megadott DVD fájl nagyságától is. Amint a program elkészült már le is játszhatjuk a fájlt a gépünkről. Ha hordozható eszközre szeretnénk tenni, egyszerűen rámásoljuk az eszközre és onnan is lejátszhatjuk a tartalmat.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .