Hogyan találjunk meg otthon egy elveszett iPhone-t, iPad-et vagy Apple Watch eszközt a Siri-vel?

Egy iPhone, iPad vagy Apple Watch elvesztése komoly fejfájást okozhat a tulajdonosnak, hiszen közel sem olcsó eszközökről van szó. De persze az is lehet, hogy a házban van valahol, csak valamelyik gyerek eljátszotta, eldugta, stb. Ha a Find my iPhone alkalmazás be van kapcsolva, akkor egész egyszerűen csak meg kell kérnünk Siri-t, hogy keresse meg.

A Find my iPhone egy rendkívül hasznos alkalmazás Apple terméktulajdonosok számára, és elegendő csupán ez a program, hogy megkeressük elvesztett eszközeinket, azonban, ha van otthon Siri asszisztens, akkor sokkal menőbb őt megkérni a feladatra! Siri még hangjelzést is képes adni, miközben keressük az elvesztett eszközt, hogy könnyebben megleljük azt. Ez még nem is a legjobb, hiszen ha van otthon HomePod eszközünk, akkor megkérhetjük azt is, hogy segítsen, így nekünk igazából meg se kell mozdulni. Lustaság vagy praktikusság? Mindenki döntse el maga!
Ahhoz, hogy mindez működjön, engedélyeznünk kellett korábban a Find my iPhone/iPad/Apple Watch alkalmazást a respektív eszközökön. Siri-t a következő parancsokkal lehet munkára fogni: “Find my iPhone.” (keresd meg az iPhone-omat), “Find my iPad.” (keresd meg az iPad-emet), “Find my Apple Watch.” (Keresd meg az Apple Watch-omat). Ha kettő is van egy eszközből otthon, például két iPhone, akkor Siri megkérdezi, hogy melyiket akarjuk megkeresni. Ha több családtagnak is van eszköze, akkor a nevüket belefoglalva az övéket is megkereshetjük. A “Find Rachel’s iPhone” (keresd meg Rachel telefonját) parancs például ezt teszi.

Amint Siri megtalálta az eszközt, engedélyt kér hangjelzés kiadására. Az eszköz ekkor a hangszórókon keresztül valamilyen pityegést fog kiadni, ami segít megtalálni a tulajdonos számára. Ez a hangjelzés addig szólni fog, amíg manuálisan le nem állítják, ekkor viszont elérte célját, hiszen a tulajdonoshoz visszakerült az eszköz. Ez a funkció működik iPhone-on, iPad-en és Apple Watch-on is.
Értelemszerűen a klasszikus ’csörgess meg, nem találom a telót’ opció is működik, azonban miért ne használhatnánk ki a Siri-t, ha már van otthon? Az Apple technológia részben ezért is népszerű, hiszen ilyen klassz dolgokat is kivitelezhetünk bármikor. Ha elveszett otthon egy iPhone, akkor egész egyszerűen csak kérjük Siri segítségét és problémánk hamarosan megoldódik, feltéve ha a telefonon engedélyeztük a Find my iPhone alkalmazást.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .