Hogyan tegyük a Windows 8 operációs rendszerünket érintőképernyő baráttá?

Habár a Windows 8 új, ’’modern’’ felhasználói felülete az érintőképernyős eszközökre lett optimalizálva, a tablet felhasználók sokszor azon kapják majd magukat, hogy az asztalon ügyetlenkednek a Windows 8-ban, ha szeretik, ha nem. Ez abból következik, hogy a Windows 8 továbbra is az asztalról indítja számos alapvető funkcióját, mint például a fájlkezelőt és a vezérlőpultot is. Emiatt a tableteseknek továbbra is rendszeresen az érintőképernyő számára barátságtalan környezetben kell mozogniuk.
 
Amikor csak egy felhasználó USB-ről bonyolít le adatforgalmat, elkerülhetetlen lesz a Windows Explorer (Windows böngésző) használata, amivel a fájlokat áthúzhatjuk egyik helyről a másikra, mappáról mappára. Ezek az ikonok alapvetően olyan kicsik, hogy még egy gyermeki kéz ujjainak számára is nehézséget jelent a pontos behatárolásuk és kijelölésük. Szerencsére azonban egy kisebb módosítással felnagyíthatjuk az ikonokat és szövegeket a Windows 8 böngészőben, lehetővé téve ezzel a gyors és kényelmes böngészést.
 
1.       lépésként jobb klikkel kattintsunk valahova az asztalon és válasszuk ki a screen resolution (képernyő felbontás) opciót.


2.       Kattintsunk a Make text and other items larger or smaller (a szöveg és egyéb objektumok nagyítása és kicsinyítése) opcióra.

 
3.       Válasszuk ki a Medium (közepes), Large (nagy-ha elérhető), vagy a custom sizing (egyéni méretezés) opciót a ’’change the size of all items’’ (az összes objektum méretének állítása) fül alatt. A képernyőnk méretétől függően akár 150%-al is nagyobbra kell állítanunk az objektumok és szövegek méretét.

 
4.       Jelentkezzünk ki, majd lépjünk be újra felhasználói fiókunkba.

 
5.       Válasszuk ki a Large icons (nagy ikonok) a Nézet menüpontban a fő mappáinkra, mint például a Dokumentumok, Képek, Zene, Videók

 
6.       Válasszuk ki a C meghajtót a Windows böngészőben és ott is állítsuk be a Nagy ikonokat.

 
7.       Kattintsunk az Options (Beállítások) menüpontra. Egy kis ablak jön fel.

 
8.       Kattintsunk az Apply to Folders (Alkalmazás Mappákra) opcióra a View (Nézet) fül alatt, majd kattintsunk az igen gombra a felugró ablakban. Ez biztosítja, hogy a C meghajtónál előbb beállított nagy ikonok beállítás kiterjesztődik az összes mappára.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .